Jože BartoljJože Bartolj
Andrej JermanAndrej Jerman
Meta PotočnikMeta Potočnik
Ekipa DIŽ, ki pripravlja izziv Geneza23: Rok in Bogomila Černelič, Meta Halas, Benjamin Siter (foto: Rok Černelič)
Ekipa DIŽ, ki pripravlja izziv Geneza23: Rok in Bogomila Černelič, Meta Halas, Benjamin Siter | (foto: Rok Černelič)

Adventni izziv za zakonce

Utrip Cerkve v Sloveniji | 27.11.2023, 11:08 Petra Stopar

V društvu Družina in življenje (DIŽ) so pripravili adventni izziv Geneza23, ki zakoncem pomaga, da se duhovno pripravijo na božič. Poudarek spodbud, ki jih prejemajo zakonci preko elektronske pošte, je na pristnem doživetju Jezusovega rojstva in ustvarjanju svetega prostora v času adventa.

V tem času, ko je veliko razvez in stresnih dogodkov v zakonu, je po mnenju DIŽ pomembno, da se zakonci ustavijo in delajo na svojem odnosu. Pobuda Geneza23 ponuja zakoncem priložnost za obnovo in rojstvo novega odnosa.

Izziv se začne 3. decembra in traja do 25. decembra, medtem pa bodo zakonci prejemali vsakodnevne spodbude po elektronski pošti. Te vključujejo jutranje premišljevanje ob Svetem pismu in izvajanje zabavnih aktivnosti, ki povezujejo zakonce. Cilj je spodbujanje zakoncev, da se podajo v skupne izzive in preizkusijo nove stvari skozi ustvarjalnost.

Geneza23 je namenjena okušanju lepšega zakona. Adventni izziv je izdelan prav za nas, zaposlene zakonce, ki komaj držimo vse niti dneva v rokah. Hkrati pa gradimo in še želimo z zakoncem graditi ljubeč, trden in bogat odnos. Geneza23 nas vodi po poti rasti z majhnimi, izvedljivimi vsakodnevnimi koraki, katerih cilj je večja povezanost v zakonu in z Bogom.

Celotnemu pogovoru, v katerem sta adventni izziv predstavila Benjamin Siter in Bogomila Černelič, lahko prisluhnete v posnetku oddaje Utrip Cerkve v Sloveniji.

Utrip Cerkve v Sloveniji
Damijana Medved (photo: Rok Mihevc) Damijana Medved (photo: Rok Mihevc)

Katera je vaša najlepša slovenska beseda?

Leta 1999 je Unesco 21. februar razglasil za mednarodni dan maternega jezika. Datum je bil izbran kot spomin na protest in smrt bengalskih študentov, ki so 21. februarja 1952 v Pakistanu zahtevali ...

Aleš Abram in Maja Morela z družbo (photo: Urša Sešek) Aleš Abram in Maja Morela z družbo (photo: Urša Sešek)

Kačo namesto psa?

V studiu smo poleg Aleša Abrama iz Društva ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo gostili tudi rdečerepega udava Feliksa in bradato agamo Tineta. Aleš Abram poudarja, da se eksotičnih živali držijo ...

Gnojenje z živinskimi gnojili z mehanizacijo z nizkimi izpusti v zrak (photo: Franz W. / Pixabay) Gnojenje z živinskimi gnojili z mehanizacijo z nizkimi izpusti v zrak (photo: Franz W. / Pixabay)

O časovnih prepovedih gnojenja

Z gnojenjem zemlji vračamo hranila, ki jih v času vegetacije gojene kmetijske rastline porabijo. Uredba o varstvu voda pred onesnaževanjem z nitrati iz kmetijskih virov predpisuje, da se v zimskem ...