Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Ekipa DIŽ, ki pripravlja izziv Geneza23: Rok in Bogomila Černelič, Meta Halas, Benjamin Siter (foto: Rok Černelič)
Ekipa DIŽ, ki pripravlja izziv Geneza23: Rok in Bogomila Černelič, Meta Halas, Benjamin Siter | (foto: Rok Černelič)

Adventni izziv za zakonce

Utrip Cerkve v Sloveniji | 27.11.2023, 11:08 Petra Stopar

V društvu Družina in življenje (DIŽ) so pripravili adventni izziv Geneza23, ki zakoncem pomaga, da se duhovno pripravijo na božič. Poudarek spodbud, ki jih prejemajo zakonci preko elektronske pošte, je na pristnem doživetju Jezusovega rojstva in ustvarjanju svetega prostora v času adventa.

V tem času, ko je veliko razvez in stresnih dogodkov v zakonu, je po mnenju DIŽ pomembno, da se zakonci ustavijo in delajo na svojem odnosu. Pobuda Geneza23 ponuja zakoncem priložnost za obnovo in rojstvo novega odnosa.

Izziv se začne 3. decembra in traja do 25. decembra, medtem pa bodo zakonci prejemali vsakodnevne spodbude po elektronski pošti. Te vključujejo jutranje premišljevanje ob Svetem pismu in izvajanje zabavnih aktivnosti, ki povezujejo zakonce. Cilj je spodbujanje zakoncev, da se podajo v skupne izzive in preizkusijo nove stvari skozi ustvarjalnost.

Geneza23 je namenjena okušanju lepšega zakona. Adventni izziv je izdelan prav za nas, zaposlene zakonce, ki komaj držimo vse niti dneva v rokah. Hkrati pa gradimo in še želimo z zakoncem graditi ljubeč, trden in bogat odnos. Geneza23 nas vodi po poti rasti z majhnimi, izvedljivimi vsakodnevnimi koraki, katerih cilj je večja povezanost v zakonu in z Bogom.

Celotnemu pogovoru, v katerem sta adventni izziv predstavila Benjamin Siter in Bogomila Černelič, lahko prisluhnete v posnetku oddaje Utrip Cerkve v Sloveniji.

Utrip Cerkve v Sloveniji
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.