Maja MorelaMaja Morela
Miha MočnikMiha Močnik
Tone GorjupTone Gorjup
Zbrani v Moravskih Toplicah (foto: ARO)
Zbrani v Moravskih Toplicah | (foto: ARO)

Minile so 12. mini počitnice Radia Ognjišče!

Radijske počitnice | 27.11.2023, 14:13 msgr. Franci Trstenjak Alen Salihović

Poslušalke in poslušalci Radia Ognjišče ter nekateri sodelavci smo se minuli konec tedna zbrali na mini počitnicah, ki so sovpadale z našim skorajšnjim 29. letom delovanja. Tokrat smo se odpravili v Moravske Toplice, ki so znane predvsem po najdišču termalne vode, okoli katerega se je razvilo zdravilišče Terme 3000. Tudi sicer je turizem pomembna panoga v kraju, tu stoji precej hotelov in apartmajev. V kraju stoji evangeličanska cerkev Dobrega pastirja Jezusa, kje smo imeli sveto mašo. Gostil nas je evangeličanski duhovnik Primož Kumin.

Prvi večer so nam polepšali člani vokalne skupine Aeternum. Sestavljajo jo Tomaž Gregorec, Blaž Černela, Mitja Horvat, Andrej Tibaut in Danijel Berden. Njihov repertoar je zelo širok in zaobjema skladbe resnejše, slovenske ljudske ter skladbe zabavnejše narave za katere večino aranžmajev prispevata člana kvinteta Danijel in Andrej. Petkov zabavni večer, ki ga je vodil Marjan Bunič so lahko v živo spremljali tudi poslušalci preko radijskih valov.

V Prekmurje so prišli mnogi, iz vseh koncev naše domovine, skoraj 400 nas je v Moravskih Toplicah. Direktorica namestitev Term 3000 Tanja Husar je v sklopu večera vsem zaželela lepo bivanje, z željo, da se vremo še kdaj.

Sodelavci hotelov Sava Hotels & Resorts so pripravili za vse zbrane tudi posebno presenečenje. Po sklepu Petkovega večera je nastopila še Folklorna skupina iz Beltincev.

V soboto dopoldne je bila sveta maša, zvečer pa je Nataša Ličen pripravil pogovor s psihoterapevtom Jožefom Magdičem, ki je odgovarjal tudi na vprašanja zbranih. 

Srečanje smo v nedeljo sklenili s sveto mašo. 

Radijske počitnice
Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc) Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc)

Hud cinizem

Predvidoma v prihodnjem tednu bo znano, kdaj bomo odločali o treh posvetovalnih referendumih, med katerimi bo tudi posvetovalni referendum o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Moralni ...

Peter Jančič (photo: STA) Peter Jančič (photo: STA)

Natikanje nagobčnika drugače mislečim

Spletni portal tednika Družina poroča, da je raziskovalec spolne vzgoje v šoli ter diplomirani mikrobiolog Tim Prezelj tožil novinarja Roka Blažiča zaradi sklopa objavljenih prispevkov o teoriji ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba?

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...

O avtorju