Blaž LesnikBlaž Lesnik
Jakob ČukJakob Čuk
Meta PotočnikMeta Potočnik
Duhovniki (foto: Rok Mihevc)
Duhovniki | (foto: Rok Mihevc)

Premestitve duhovnikov škofije Murska Sobota

Cerkev na Slovenskem | 26.07.2023, 10:19 Rok Mihevc

Tudi v škofiji Murska Sobota bo nekaj premestitev duhovnikov.

Aljaž BAŠA, kaplan stolne župnije sv. Nikolaja - Murska Sobota in župnije sv. Martina v Martjancih, je razrešen te službe in imenovan za župnika župnij Marije Vnebovzete - Grad na Goričkem in sv. Jurija v Prekmurju. Pri tem pa ohranja službo voditelja Škofijskega odbora za mlade.

Dr. Andrej LAŽETA, kaplan župnije sv. Ladislava - Beltinci, je razrešen te službe, kakor tudi službe duhovnega asistenta v bolnišnici Murska Sobota, in imenovan za župnika župnij sv. Martina - Martjanci (1. 8.) in Gospodovega vnebohoda - Bogojina (1. 9.). V škofiji pa ostaja odgovoren za pastoralo duhovnih poklicev.

P. Andrej MOHORČIČ OFMConv je na predlog provincialnega ministra Slovenske minoritske province sv. Jožefa razrešen službe kaplana župnije Marije Vnebovzete - Turnišče in odhaja v redovno skupnost.

Boris TIBAUT v dogovoru med soboškim in celjskim ordinarijem odhaja v celjsko škofijo.

Goran KUHAR, župnik stolne župnije sv. Nikolaja - Murska Sobota, je razrešen službe župnika župnije sv. Martina - Martjanci.

P. Janez KURBUS OFMConv je na predlog provincialnega ministra Slovenske minoritske province sv. Jožefa razrešen službe duhovnega pomočnika v župniji Marije Vnebovzete - Turnišče in odhaja v redovno skupnost.

Lojze KOZAR, župnik župnije Sv. Trojice - Odranci in generalni vikar škofije Murska Sobota, je za obdobje od 1. do 31. 8. imenovan za začasnega upravitelja župnije Marijinega vnebovzetja - Turnišče, 1. 9. je imenovan za duhovnega pomočnika v tej isti župniji. Pri tem ohranja obe dosedanji službi.

Marko MAGDIČ, župnijski upravitelj župnij Marije Vnebovzete - Grad na Goričkem in sv. Jurija v Prekmurju, je 1. 8. razrešen te službe in imenovan za župnika župnije Marije Vnebovzete - Turnišče (1. 9.).

Dr. Matjaž MURŠIČ KLENAR, vojaški kaplan, je razrešen službe duhovnega pomočnika v župniji sv. Martina - Martjanci in imenovan za kaplana stolne župnije sv. Nikolaja - Murska Sobota.

Mag. Simon ŠTIHEC, župnik župnije sv. Jakoba - Dobrovnik in voditelj Škofijske pastoralne službe, je imenovan za duhovnega pomočnika v župniji Marijinega vnebovzetja - Turnišče, pri tem pa ohranja obe dosedanji službi (1. 9.).

Dr. Stanislav ZVER, župnik župnije Gospodovega vnebohoda - Bogojina, je na lastno željo razrešen te službe in bo po svojih močeh še naprej na razpolago za pastoralno pomoč v škofiji (1. 9.).

P. Toni BRINJOVC OFMConv je na predlog provincialnega ministra Slovenske minoritske province sv. Jožefa razrešen službe župnika župnije Marije Vnebovzete - Turnišče in odhaja v redovno skupnost.

Cerkev na Slovenskem
Škofija Novo mesto (photo: Škofija Novo mesto) Škofija Novo mesto (photo: Škofija Novo mesto)

V škofiji Novo mesto imenovani trije novi dekani

V škofiji Novo mesto so dobili tri nove dekane, saj so prejšnjim potekli mandati. Novomeški ordinarij Škof Andrej Saje je po posvetovanju, molitvi in premisleku dekana za dekanijo Kočevje imenoval ...

Rožni venec (photo: Unsplash) Rožni venec (photo: Unsplash)

Verouk za odrasle

V Župniji Ljubljana Sveti Križ tudi letošnjo jesen začenjajo tedenska srečanja za odrasle, ki želijo spoznati krščanstvo in prejeti zakramente (krst, obhajilo in birmo) ali pa samo odkriti ali ...