Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović
Duhovniki - slika je simbolična (foto: Rok Mihevc)
Duhovniki - slika je simbolična | (foto: Rok Mihevc)

Premestitve duhovnikov škofije Murska Sobota

Cerkev na Slovenskem | 26.07.2023, 10:19 Rok Mihevc

Tudi v škofiji Murska Sobota bo nekaj premestitev duhovnikov.

Aljaž BAŠA, kaplan stolne župnije sv. Nikolaja - Murska Sobota in župnije sv. Martina v Martjancih, je razrešen te službe in imenovan za župnika župnij Marije Vnebovzete - Grad na Goričkem in sv. Jurija v Prekmurju. Pri tem pa ohranja službo voditelja Škofijskega odbora za mlade.

Dr. Andrej LAŽETA, kaplan župnije sv. Ladislava - Beltinci, je razrešen te službe, kakor tudi službe duhovnega asistenta v bolnišnici Murska Sobota, in imenovan za župnika župnij sv. Martina - Martjanci (1. 8.) in Gospodovega vnebohoda - Bogojina (1. 9.). V škofiji pa ostaja odgovoren za pastoralo duhovnih poklicev.

P. Andrej MOHORČIČ OFMConv je na predlog provincialnega ministra Slovenske minoritske province sv. Jožefa razrešen službe kaplana župnije Marije Vnebovzete - Turnišče in odhaja v redovno skupnost.

Boris TIBAUT v dogovoru med soboškim in celjskim ordinarijem odhaja v celjsko škofijo.

Goran KUHAR, župnik stolne župnije sv. Nikolaja - Murska Sobota, je razrešen službe župnika župnije sv. Martina - Martjanci.

P. Janez KURBUS OFMConv je na predlog provincialnega ministra Slovenske minoritske province sv. Jožefa razrešen službe duhovnega pomočnika v župniji Marije Vnebovzete - Turnišče in odhaja v redovno skupnost.

Lojze KOZAR, župnik župnije Sv. Trojice - Odranci in generalni vikar škofije Murska Sobota, je za obdobje od 1. do 31. 8. imenovan za začasnega upravitelja župnije Marijinega vnebovzetja - Turnišče, 1. 9. je imenovan za duhovnega pomočnika v tej isti župniji. Pri tem ohranja obe dosedanji službi.

Marko MAGDIČ, župnijski upravitelj župnij Marije Vnebovzete - Grad na Goričkem in sv. Jurija v Prekmurju, je 1. 8. razrešen te službe in imenovan za župnika župnije Marije Vnebovzete - Turnišče (1. 9.).

Dr. Matjaž MURŠIČ KLENAR, vojaški kaplan, je razrešen službe duhovnega pomočnika v župniji sv. Martina - Martjanci in imenovan za kaplana stolne župnije sv. Nikolaja - Murska Sobota.

Mag. Simon ŠTIHEC, župnik župnije sv. Jakoba - Dobrovnik in voditelj Škofijske pastoralne službe, je imenovan za duhovnega pomočnika v župniji Marijinega vnebovzetja - Turnišče, pri tem pa ohranja obe dosedanji službi (1. 9.).

Dr. Stanislav ZVER, župnik župnije Gospodovega vnebohoda - Bogojina, je na lastno željo razrešen te službe in bo po svojih močeh še naprej na razpolago za pastoralno pomoč v škofiji (1. 9.).

P. Toni BRINJOVC OFMConv je na predlog provincialnega ministra Slovenske minoritske province sv. Jožefa razrešen službe župnika župnije Marije Vnebovzete - Turnišče in odhaja v redovno skupnost.

Cerkev na Slovenskem
Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc) Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc)

Hud cinizem

Predvidoma v prihodnjem tednu bo znano, kdaj bomo odločali o treh posvetovalnih referendumih, med katerimi bo tudi posvetovalni referendum o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Moralni ...

Peter Jančič (photo: STA) Peter Jančič (photo: STA)

Natikanje nagobčnika drugače mislečim

Spletni portal tednika Družina poroča, da je raziskovalec spolne vzgoje v šoli ter diplomirani mikrobiolog Tim Prezelj tožil novinarja Roka Blažiča zaradi sklopa objavljenih prispevkov o teoriji ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...