Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Duhovniki (foto: Rok Mihevc)
Duhovniki | (foto: Rok Mihevc)

Menjave duhovnikov v nadškofiji Maribor

Cerkev na Slovenskem | 18.07.2023, 08:11 Alen Salihović

Na spletni strani nadškofije Maribor so objavili imenovanja in osebne spremembe duhovnikov v letu 2023.

Janko BABIČ je imenovan za duhovnega pomočnika v župniji Št. Ilj v Slovenskih goricah – 1. 8.

Ernest BERLOŽNIK, župnik sodelavec v pastoralni zvezi župnij Slovenj Gradec, se je iz zdravstvenih razlogov odpovedal tej službi in ostaja duhovni pomočnik v župnijah te pastoralne zveze – 1. 8.

Mag. Franček BERTOLINI, župnik župnije Maribor – Sv. Rešnje telo in škofijski ekonom, je imenovan za soupravitelja župnij Maribor – Brezje, Maribor – Tezno in Sv. Miklavž ob Dravi – 1. 8.

Kristian BOŠAK, stalni diakon v župniji Maribor – Sv. Magdalena, je razrešen te službe in imenovan za stalnega diakona v župniji Maribor – Sv. Rešnje telo – 1. 8.

Vilibald BRGLEZ, župnik v Jarenini, je iz zdravstvenih razlogov razrešen župniške službe in je stopil v pokoj. Biva v Domu starejših Idila, Vukovski dol 30, Jarenina – 1. 8.

P. Toni BRINJOVC OFM Conv. je imenovan za župnika moderatorja na Ptujski Gori ter za rektorja ptujskogorske bazilike – 1. 8.

Milan ČIVRE, stalni diakon v župniji Maribor – Sv. Križ, je imenovan za stalnega diakona tudi v župniji Sv. Peter pri Mariboru in za sodelavca Nadškofijske karitas pri skrbi za izredne delivce sv. obhajila – 1. 8.

Marko DREVENŠEK, župnik na Muti in soupravitelj župnij Pernice, Sv. Jernej nad Muto in Trbonje, je razrešen teh služb in imenovan za župnika sodelavca v župnijah pastoralne zveze Slovenj Gradec – 1. 8.

Marijan FESEL, župnik na Hajdini in dekan, je imenovan za soupravitelja župnije Št. Janž na Dravskem Polju – 1. 8.

Klemen GARTNER, novomašnik, je imenovan za kaplana v Vikariatu bl. A. M. Slomška, za profesorja predmeta Vera in kultura na Škofijski gimnaziji AMS ter za duhovnega pomočnika v župniji Maribor – Pobrežje – 1. 8.

Feliks GOLOB SDB, duhovni pomočnik v župniji Maribor – Sv. Janez Bosko, je razrešen te službe in odhaja na novo služeno mesto v ljubljanski nadškofiji – 1. 8.

P. Danilo HOLC OFM Conv. župnik na Ptujski Gori ter za rektor ptujskogorske bazilike, je razrešen obeh omenjenih služb in bo prevzel službo znotraj minoritske province – 1. 8.

Rudolf KOŽELNIK, župnik v Št. Janžu na Dravskem Polju, je razrešen župniške službe in je upokojen. Kot upokojeni župnik bo bival v župnišču v omenjeni župniji – 1. 8.

P. Janez KURBUS OFM Conv. je imenovan za duhovnega pomočnika na Ptujski Gori – 1. 8.

Tadej LEGNAR, dekan dekanije Radlje – Vuzenica, je imenovan za soupravitelja župnije Trbonje – 1. 8.

Primož LORBEK, upravitelj študentske župnije in kaplan na Hajdini, je imenovan za kaplana tudi v župniji Št. Janž na Dravskem polju – 1. 8.

P. Andrej MOHORČIČ OFM Conv. je imenovan za župnika sodelavca na Ptujski Gori – 1. 8.

Igor I. NOVAK, župnik v Št. Ilju v Slov. goricah in dekan, je razrešen souprave župnij Sv. Jakob v Slovenskih Goricah, Sv. Jožef Delavec – Pesnica in Sv. Marjeta ob Pesnici; hkrati je razrešen službe vikarja namestnika v župniji Jarenina. Istočasno je imenovan za referenta za
ekumenizem in za duhovnega voditelja Kolpingove zveze – 1. 8.

Janko STRAŠEK, stolni kanonik in župnik v Cirkovcah, je razrešen službe vikarja namestnika v župniji Št. Janž na Dravskem Polju – 1. 8.

Jože POVH, župnik župnije Maribor – Tezno ter soupravitelj župnij Maribor – Brezje ter Sv. Miklavž ob Dravi ter duhovni voditelj Kolpingove zveze je razrešen vseh omenjenih pastoralnih obveznosti in odhaja na sobotno leto v samostan v Stični – 1. 8.

Simon POTNIK, župnik moderator v župnijah pastoralne zveze Slovenj Gradec, je imenovan za soupravitelja župnij Muta, Pernice in Sv. Jernej nad Muto – 1. 8.

P. Vladimir Rufin PREDIKAKA OFM Conv. je imenovan za sodelavca župnijskega upravitelja v župniji Sv. Vid pri Ptuju – 1. 8.

Marijan ROLA, župnik pri Sv. Benediktu v Slov. goricah in dekan, je razrešen souuprave župnije Sv. Anton v Slovenskih goricah – 1. 8.

Damjan TIKVIČ duhovni pomočnik v Makolah, Slovenski Bistrici in pri Sv. Venčeslu, je razrešen omenjenih služb in imenovan za župnijskega upravitelja pri Sv. Antonu v Slovenskih goricah – 1. 8.

Sebastijan TIŠLER, kaplan v župnijah Maribor – Pobrežje in Maribor – Tezno, je razrešen kaplanske službe v župniji Maribor – Pobrežje – 1. 8.

Marko VERŠIČ, duhovni pomočnik v župnijah Sv. Jakob v Slovenskih goricah in Jarenina, je imenovan za župnika pri Sv. Jakobu v Slovenskih goricah in za soupravitelja župnij Jarenina, Sv. Marjeta ob Pesnici in Sv. Jožef Delavec - Pesnica – 1. 8.

P. Marjan VOGRIN OFM Conv. gvardijan minoritskega samostana na Ptujski Gori, je razrešen službe na Ptujski gori in odhaja v samostan sv. Petra in Pavla na Ptuju – 1. 8.

Cerkev na Slovenskem
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.