Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič
Duhovniki (foto: Rok Mihevc)
Duhovniki | (foto: Rok Mihevc)

Premestitve duhovnikov ljubljanske nadškofije

Cerkev na Slovenskem | 26.07.2023, 09:41 Rok Mihevc

Tudi v ljubljanski nadškofiji so znane premestitve duhovnikov za leto 2023.

P. Cristian BALINT OFMConv, duhovni pomočnik v župniji Selca, je bil razrešen te službe ter imenovan za upravitelja župnije Komenda.

Anže CUNK, kaplan v župniji Ljubljana - Sv. Križ, je bil razrešen te službe in imenovan za upravitelja Bolniške župnije.

Mag. Anton ČESEN je bil vnovič imenovan za direktorja Zavoda sv. Stanislava ter ravnatelja Malega semenišča in ravnatelja Študentskega doma Janeza F. Gnidovca v Zavodu sv. Stanislava.

Boštjan DOLINŠEK je dobil dovoljenje za nadaljevanje študija pastoralne teologije na Papeški lateranski univerzi v Rimu.

P. Martin GAŠPARIČ OFMConv, župnik župnije Ljubljana - Sv. Peter, je bil razrešen te službe.

Feliks GOLOB SDB je bil imenovan za duhovnega pomočnika v župniji Cerknica.

Msgr. Jože HAUPTMAN, upravitelj župnije Jesenice ter soupravitelj župnij Dovje in Sv. Križ nad Jesenicami, je bil razrešen teh služb in imenovan za duhovnega pomočnika v župniji Stara Loka.

David JENSTERLE, župnik župnije Smlednik, je bil imenovan za soupravitelja župnije Trboje.

Franc KLOPČIČ je bil imenovan za župnika župnije Jezersko.

Urban KOKALJ, župnik župnije Šenčur in soupravitelj župnije Trboje, je bil razrešen službe soupravitelja župnije.

Dr. Janez KOZINC je bil vnovič imenovan za koordinatorja in izvajalca propedevtičnega letnika v Šmarju pri Jelšah, ki je sestavni del vzgojnega programa Bogoslovnega semenišča v Ljubljani.

Dušan KOŽUH je bil inkardiniran v ljubljansko nadškofijo in imenovan za župnika župnije Gornji Logatec.

Igor KRAŠNA je vnovič dobil dovoljenje za delovanje v škofiji Krka na Koroškem.

Martin LEBAN, kaplan v župnijah Šenčur in Cerklje na Gorenjskem, je bil razrešen te službe in imenovan za upravitelja župnije Cerklje na Gorenjskem.

Mag. Jernej MARENK, župnik župnije Cerklje na Gorenjskem, se je iz zdravstvenih razlogov odpovedal župniji. Naselil se je v župnišču v župniji Kranj - Šmartin, kjer bo tamkajšnjemu župniku po svojih močeh pomagal pri pastoralnem delu.

Matevž MEHLE je bil vnovič imenovan za voditelja Škofijskega odbora za mladino.

P. Vito MUHIČ OFMConv, duhovni pomočnik v župniji Ljubljana - Sv. Peter, je bil razrešen te službe.

Dr. Peter NASTRAN, župnik župnije Koroška Bela in duhovni pomočnik v župniji Zasip, je bil razrešen službe duhovnega pomočnika in imenovan za duhovnega pomočnika v župniji Jesenice.

Tilen OBERWALDER ZUPANC, kaplan v župniji Litija, je bil razrešen te službe in imenovan za upravitelja župnije Jesenice ter soupravitelja župnij Dovje in Sv. Križ nad Jesenicami.

Pavlu OKOLIŠU, župniku župnije Preddvor in soupravitelju župnije Jezersko, je potekla služba soupravitelja župnije.

Dr. Simon ONUŠIČ, župnik župnije Gornji Logatec, se je odpovedal župniji in bil imenovan za duhovnega pomočnika v župniji Sv. Vid nad Cerknico. Naselil se je v svoji hiši v župniji Stari trg pri Ložu.

Mag. Rok POGAČNIK, duhovni pomočnik v župniji Dobrepolje - Videm, je bil razrešen te službe in imenovan za kaplana v župniji Dob.

Janez POTISEK, kaplan v župniji Brezovica, je bil razrešen te službe ter imenovan za kaplana v župnijah Šenčur in Cerklje na Gorenjskem.

Tine POVIRK, kaplan v župniji Jesenice, je bil razrešen te službe in imenovan za kaplana v župniji Ljubljana - Sv. Križ.

P. Vladimir Rufin PREDIKAKA OFMConv, upravitelj Bolniške župnije, je bil razrešen te službe.

Damjan PROŠT, župnik župnije Selca in soupravitelj župnije Bukovščica, je bil imenovan za soupravitelja župnije Sv. Lenart.

Mag. Gregor ROGELJ, postulator v postopku za beatifikacijo Božjega služabnika nadškofa Antona Vovka in branilec vezi na Metropolitanskem cerkvenem sodišču v Ljubljani, je bil po vrnitvi s študija v Rimu imenovan za kaplana v župniji Rakitna.

Matej RUS, kaplan v župniji Železniki, je bil razrešen te službe in imenovan za kaplana v župniji Litija.

Janez ŠKET, župnik župnije Stara Loka in soupravitelj župnije Sv. Lenart, je bil razrešen službe soupravitelja župnije.

Vito URBANIJA, kaplan v župniji Vrhnika, je bil razrešen te službe in dobil dovoljenje za dokončanje magistrskega študija dogmatične teologije na Papeški univerzi Gregoriana v Rimu.

Msgr. Peter ZAKRAJŠEK je bil vnovič imenovan za ravnatelja Duhovniškega doma »Mane nobiscum« v Ljubljani.

Martin ZLOBKO je dobil dovoljenje za nadaljevanje študija za vzgojitelje za duhovništvo in posvečeno življenje na Papeški univerzi Gregoriana v Rimu.

Blaž ZORKO, novomašnik, je bil imenovan za kaplana v župniji Vrhnika.

Zdravko ŽAGAR, župnik župnije Komenda, se je odpovedal župniji in bil imenovan za župnika župnije Ljubljana - Sv. Peter.

Cerkev na Slovenskem
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.