Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič
Škofija Novo mesto (foto: Škofija Novo mesto)
Škofija Novo mesto | (foto: Škofija Novo mesto)

Menjave duhovnikov v škofiji Novo mesto

Slovenija | 18.07.2023, 08:03 Alen Salihović

Poletje je čas za menjave duhovnikov. Na spletni strani škofije Novo mesto so objavili imenovanja in osebne spremembe duhovnikov v letu 2023.

"Vneme Kristusovega pastoralnega poslanstva želimo posebej sobratom duhovnikom, ki bodo 1. avgusta 2023 začenjali prinašati evangelij življenja v novem okolju. Nekateri odhajajo drugam zaradi bolezni ali starosti, druge pošilja na novo delovno mesto v Gospodovem vinogradu gospod škof msgr. dr. Andrej Saje, ki jim je že izročil imenovanja. Vse naj spremlja Božji blagoslov in mogočna priprošnja Marije, Kraljice duhovnikov," so zapisali na spletni strani škofije.

Florijan BOŽNAR, duhovni pomočnik v župnijah Veliki Gaber in Sela pri Šumberku, je bil imenovan za hišnega duhovnika pri Šolskih sestrah de Notre Dame v Novem mestu.

Dr. Silvester FABIJAN, župnik Stolne župnije Novo mesto, je bil imenovan za župnika župnije Raka in soupravitelja župnije Studenec.

Matej GNIDOVEC, kaplan v župniji Šentjernej, je bil imenovan za župnika župnije Leskovec pri Krškem.

Mag. Štefan HOSTA, ki se je vrnil s študija v Rimu, je bil imenovan za župnika župnije Novo mesto – Šmihel in za predsednika Škofijske Karitas Novo mesto.

Janez JESENOVEC s 1. 8. preneha službo duhovnega pomočnika v župnijah Toplice, Poljane – Dolenjske Toplice in Soteska.

Peter KOKOTEC, generalni vikar, s 1. 8. preneha službo duhovnega pomočnika v Stolni župniji Novo mesto.

Dušan KOŽUH, župnik župnije Toplice ter soupravitelj župnij Poljane – Dolenjske Toplice in Soteska, se je odpovedal župnijam in odhaja v ljubljansko nadškofijo.

Franc LEVIČAR, duhovni pomočnik v župnijah Raka in Studenec, je bil imenovan za duhovnega pomočnika v župniji Šentjernej.

Msgr. mag. Igor LUZAR s 1. 8. preneha službo hišnega duhovnika pri Šolskih sestrah de Notre Dame v Novem mestu.

Klavdio PETERCA, župnik župnije Mokronog, je bil imenovan za župnika Stolne župnije Novo mesto.

Igor STEPAN, župnik župnije Novo mesto – Šmihel, je bil imenovan za župnika župnije Toplice ter soupravitelja župnij Poljane – Dolenjske Toplice in Soteska.

Miroslav VIRANT je bil imenovan za duhovnega pomočnika v župnijah Toplice, Poljane – Dolenjske Toplice in Soteska.

Janez ZDEŠAR, župnik župnije Velika Dolina, je bil imenovan za župnika župnije Mokronog.

Ludvik ŽAGAR, župnik župnije Leskovec pri Krškem, je bil imenovan za župnika župnije Velika Dolina.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.