Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Marjana DebevecMarjana Debevec
dr. Andrej Fink (foto: Vatican News)
dr. Andrej Fink | (foto: Vatican News)

Dr. Fink v Kočevskem rogu: Naše današnje življenje temelji na uradni laži, na laži pa se ne dá graditi nič skupnega

Cerkev na Slovenskem | 04.06.2023, 11:30 Alen Salihović

Na spominski slovesnosti, ki jo je v Kočevskem rogu pripravila Nova Slovenka zaveza je zbrane po maši, ki jo je daroval predsednik Slovenke škofovske konference, novomeški škof Andrej Sajet sta zbrane nagovorila profesor dr. Andrej Fink in tajnik Nove Slovenske zaveze Peter Sušnik.

Dr. Fink je v nagovoru poudaril, da so bili povojni poboji sad človeške podlosti ter nekaterih združb in ljudi z imeni in priimki. »Osebno je bilo že vse gorje odpuščeno. Osebnih krivcev danes tudi ni več, vendar iz nadnaravnega, družbenega, državnega vidika ne more biti vse kar tako pozabljeno, kot da se ni nič zgodilo. Nerazčiščena preteklost bremeni sedanjost in ji onemogoča zdravo pot naprej,« je dejal dr. Fink.

Po nagovoru dr. Finka je do nekaterih potez aktualne politike bil precej kritičen tajnik Nove Slovenske zaveze Peter Sušnik.


Obema lahko prisluhnete v posnetku.

Cerkev na Slovenskem, Politika, Novice
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Eva Golob (photo: ZSPM) Eva Golob (photo: ZSPM)

Eva Golob: Ponosni na podeželske korenine

»Vsako leto pripravimo zelo pester program skozi celo leto in številni naši dogodki so tradicionalni. Eden takih je državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki bo (danes) v Velikih Laščah potekal že ...