Maja MorelaMaja Morela
Aleš KarbaAleš Karba
Rok MihevcRok Mihevc
dr. Andrej Fink (foto: Vatican News)
dr. Andrej Fink | (foto: Vatican News)

Dr. Fink v Kočevskem rogu: Naše današnje življenje temelji na uradni laži, na laži pa se ne dá graditi nič skupnega

Cerkev na Slovenskem | 04.06.2023, 11:30 Alen Salihović

Na spominski slovesnosti, ki jo je v Kočevskem rogu pripravila Nova Slovenka zaveza je zbrane po maši, ki jo je daroval predsednik Slovenke škofovske konference, novomeški škof Andrej Sajet sta zbrane nagovorila profesor dr. Andrej Fink in tajnik Nove Slovenske zaveze Peter Sušnik.

Dr. Fink je v nagovoru poudaril, da so bili povojni poboji sad človeške podlosti ter nekaterih združb in ljudi z imeni in priimki. »Osebno je bilo že vse gorje odpuščeno. Osebnih krivcev danes tudi ni več, vendar iz nadnaravnega, družbenega, državnega vidika ne more biti vse kar tako pozabljeno, kot da se ni nič zgodilo. Nerazčiščena preteklost bremeni sedanjost in ji onemogoča zdravo pot naprej,« je dejal dr. Fink.

Po nagovoru dr. Finka je do nekaterih potez aktualne politike bil precej kritičen tajnik Nove Slovenske zaveze Peter Sušnik.


Obema lahko prisluhnete v posnetku.

Cerkev na Slovenskem, Politika, Novice
Duhovniki (photo: Rok Mihevc) Duhovniki (photo: Rok Mihevc)

»Vladajoči našega dela ne razumejo«

Na spremembe zakona o verski svobodi so se odzvale tudi verske skupnosti. Vladajoče spodbujajo, da obudijo pristen dialog z verskimi skupnostmi, izogibajoč se enostranskih in škodljivih odločitev. ...

Novi predsednik državnega sveta Marko Lotrič (photo: STA / Nebojiša Tejić) Novi predsednik državnega sveta Marko Lotrič (photo: STA / Nebojiša Tejić)

Državni svet izglasoval veto na tri zakone

Državni svet je na 8. izredni seji izglasoval odložilni veto na Zakon o dopolnitvi Zakona o Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije, na Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o zaščiti živali in ...