Nataša LičenNataša Ličen
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup
Rok Čakš (foto: Rok Mihevc)
Rok Čakš | (foto: Rok Mihevc)

Robert Golob je verjetno izpolnil vsa pričakovanja svojih volivcev

Novice | 24.04.2023, 12:35 Alen Salihović

Minilo je leto dni od volitev v državni zbor, ki so na oblast pripeljale politično novinko Gibanje Svoboda. Razmerja v hramu demokracije ob najmanjšem številu strank doslej po letu dni ostajajo enaka. Koalicija šteje 53 poslancev.. Za komentar dela političnih strank in vlade smo poklicali urednika portala Domovina Roka Čakša.

Izpolnil obljubo, da ni več Janeza Janše

Robert Golob je verjetno izpolnil vsa pričakovanja svojih volivcev. "Namreč edino obljubo, ki ga je zavihtela na oblast, je izvedel – na vladi ni več Janeza Janše. Sreča zmagovalne noči je bila neizmerna in obljube o tem, da bo pa sedaj vse drugače, so deževale v manj ali bolj ambicioznih izjavah ter v bolj ali manj patetični obliki evforije. Vendar, kot je dejal že najmodrejši med njimi – bile so dovoljene sanje, danes je nov dan," je zapisal Rok Čakš na portalu Domovina in podobno dejal tudi za Radio Ognjišče

Sedaj je vsak protest političen in vsaka kritika Janševo maslo – takšno javno tožarjenje spominja na določene elemente komuniciranja izpred kakega leta. Pa čeprav je bilo obljubljeno, da bo sedaj vse drugače.

Sedaj je vsak protest političen

Čakš še opozarja, da je pred praznovanjem prvega leta od izvolitve bila Golobova vlada deležna prve interpelacije, ki je izzvenela predvsem v tem duhu – ne časovnic, rezultatov se želi. "In Golob je, v svoji stari maniri absolutizma, naredil prav to – napovedal je, da ne bodo več komunicirali, ampak seznanjali z rezultati. Lahko bi rekli, da je interpelacija delovala. Vendar glede na njegova dosedanja nagnjenja k javnim izjavam, ki negirajo lastno vladno ekipo ter posegajo v strokovne kompetence posameznih ministrov ter njihov ekip, priča bolj o tem, da bo premik v neznosno lahkost menedžerskega absolutizma še kako ustrezal tej vladni sestavi. Odsotnost javnega diskurza o njihovih idejah in kritičnost do teh je očitno edino "normalno" stanje, ki naj bi obstajalo le v času levih vlad. Sedaj je vsak protest političen in vsaka kritika Janševo maslo – takšno javno tožarjenje spominja na določene elemente komuniciranja izpred kakega leta. Pa čeprav je bilo obljubljeno, da bo sedaj vse drugače," je zapisal. 

Vir: Domovina.je

Novice
Lidija Šket Kamenšek v studiu radia Ognjišče z ravnokar izdano knjigo o ADHD (photo: NL) Lidija Šket Kamenšek v studiu radia Ognjišče z ravnokar izdano knjigo o ADHD (photo: NL)

Ste vi morda ta otrok?

Vprašanje je Lidiji Šket Kamenšek zastavil mentor pri sklepu študija ob pisanju diplomske naloge, ko je Lidija želela pisati in raziskovati svet otrok, ki se na svet in doživljanje okolja odzivajo ...