Matjaž Merljak
Boštjan Smole
Marjana Debevec

Novice

Verski voditelji na molitvi za mir pred rimskim Kolosejem (photo: Vatican Media) Verski voditelji na molitvi za mir pred rimskim Kolosejem (photo: Vatican Media)

Papež: Manj orožja, več hrane

Od medverskega molitvenega srečanja za mir, ki ga je leta 1986 v Assisiju vodil sv. Janez Pavel II., je minilo že 35 let. Skupnost sv. Egidija vsako leto v spomin na ta dogodek v enem od evropskih ...

Pohod za življenje 2021 (photo: Marjana Debevec) Pohod za življenje 2021 (photo: Marjana Debevec)

Pohod za življenje uspel

Človekovo življenje je nedotakljivo, je bilo geslo letošnjega, že tretjega Pohoda za življenje v Sloveniji. Pred šentjakobsko cerkvijo se je zbralo približno 700 ljudi, ki so slavili življenje ter ...

Tjaša in Uroš na dobrodelnem koncertu (photo: posnetek zaslona) Tjaša in Uroš na dobrodelnem koncertu (photo: posnetek zaslona)

VIDEO: Koncert za kočo

Mladi prostovoljci youngCaritas so pripravili dobrodelni koncert, z naslovom: “Koča, ki povezuje.” Z zbranimi sredstvi želijo obnoviti kočo na Rakitni.

Papež pozdravlja vernike pri avdienci (photo: Divisione Produzione Fotografica) Papež pozdravlja vernike pri avdienci (photo: Divisione Produzione Fotografica)

Kaj pomeni, da smo zaradi Jezusa opravičeni?

Kaj pomeni, da smo zaradi Jezusa opravičeni? To, da je Bog preko Jezusove smrti uničil greh ter nam dokončno podelil odpuščanje in odrešenje, je pri današnji katehezi dejal papež Frančišek.