Blaž Lesnik
Marko Zupan
Marta Jerebič
Asia Bibi (foto: Marjan Pogačnik)
Asia Bibi | (foto: Marjan Pogačnik)

Mediji so se končno lahko srečali z Asio Bibi

09.03.2020, 11:02 Marjana Debevec

V tem tednu je minilo devet let od atentata na pakistanskega ministra za manjšine Shahbaz Bhattija, za katerega že teče postopek za beatifikacijo. Svoje življenje je daroval za človekove pravice, zaščito ubogih in enakost vseh. Znano je bilo njegovo prizadevanje za ukinitev krivičnega zakona o bogokletju, zaradi katerega so na smrt obsodili tudi Asio Bibi.

Kristjani so v Pakistanu kljub prizadevanjem mnogih, tako kristjanov, kot tudi muslimanov, še vedno zatirani. Skoraj deset let je v zaporu preživela Asia Bibi, ki je prejšnji teden prejela najvišje priznanje mesta Pariz. Po svetu je namreč postala znan kot simbol boja proti verskemu fanatizmu. Njenega glasu v vsem tem času ni bilo moč slišati, ker so bili obiski v zaporu zelo omejeni. Zdaj pa so nekateri mediji imeli možnost, da so se srečali z njo. V intervjuju za tednik Družina je povedala, da jo je v trenutkih velikih preizkušenj podpirala velika vera v Boga. »Močno sem verjela v Jezusa in bila obenem prepričana, da bom kmalu osvobojena. Ohranjala sem to močno upanje v sebi in zato sem danes tudi svobodna.«

Na vprašanje, ali je čutila Božjo bližino, je odgovorila: »Seveda sem čutila Božjo bližino. Med spanjem sem pogosto sanjala, da mi Oče posreduje Sveto pismo, tako da sem naslednji dan vedela, kako živeti.« Molitev je zanjo še danes najpomembnejša, saj povezuje vse njeno življenje. Povedala je tudi, da je dobila znamenja od Boga, med katerimi je bila ptica, ki je po izreku smrtne obsodbe tri leta prihajala na okno njene zaporniške celice.

Na vprašanje, ali je bilo težko odpustiti, pa je dejala, da je dobila sporočilo od Boga, da je odpuščanje zelo pomembno in to jo je vodilo. Svoje poslanstvo danes vidi v spodbujanju miru in spoštovanja. Celoten pogovor si lahko preberete v zadnji številki Družine.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet , Cerkev po svetu

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Zrušenje cerkve na Malem Vrhu pri Globokem (photo: Boris Kovačič) Zrušenje cerkve na Malem Vrhu pri Globokem (photo: Boris Kovačič)

Zrušila se je cerkev na Malem Vrhu v Brežicah

Na Malem Vrhu pri Globokem v Občini Brežice se je včeraj ob približno 18. uri zrušila ob lanskem potresu v Petrinji močno poškodovana podružnična cerkev sv. Jakoba, zgrajena konec 17. stoletja.

Škofje imajo vedno več težav, kam premestiti vedno manj duhovnikov ... (photo: Rok Mihevc) Škofje imajo vedno več težav, kam premestiti vedno manj duhovnikov ... (photo: Rok Mihevc)

Kam so premeščeni nekateri duhovniki?

Prva avgustovska številka Družine vsako leto postreže s seznamom premestitev duhovnikov. Tudi na spletni strani druzina.si si lahko ogledamo, na katere župnije in v katere službe so slovenski ...

Duhovnik pred vrati samostana (photo: Pixabay) Duhovnik pred vrati samostana (photo: Pixabay)

Kaj o premestitvah duhovnikov pravi p. Cestnik?

Prvi avgust je datum, ki prinaša spremembe za marsikaterega duhovnika. Te dni se po nekaterih slovenskih župnijah farani spoznavajo z novim župnikom, kaplanom ali duhovnim pomočnikom. Nekaj o ...

Dr. Mateja Logar (photo: www.svetopisemskimaraton.si) Dr. Mateja Logar (photo: www.svetopisemskimaraton.si)

Zakaj bi se cepljeni bal necepljenega?

V začetku junija smo dosegli vrh po številu cepljenih na dan, od takrat ta krivulja upada, zdaj smo pri 38 % ljudi, ki so bili cepljeni z obema odmerkoma oz. 43 % z enim. Četrti delta val je začel ...