Blaž Lesnik
Boštjan Smole
Alen Salihović
Nuncij v mariborski stolnici (foto: Nadškofija Maribor)
Nuncij v mariborski stolnici

Novi nuncij obiskal Maribor

05.06.2019, 08:36 Marjana Debevec

Apostolski nuncij v Sloveniji, nadškof Jean-Marie Speich je včeraj prvič obiskal mariborsko nadškofijo. Po pozdravu uslužbencev na nadškofiji se je zadržal v pogovoru z mariborskim nadškofom metropolitom Alojzijem Cviklom, ki mu je predstavil razmere v nadškofiji.

Po ogledu stolnice se je pri skupnem kosilu srečal še s člani Stolnega kapitlja, predsednikom Metropolitanskega cerkvenega sodišča msgr. Stanislavom Slatinekom in vodstvom Pastoralne službe.

V nagovoru je med drugim povedal, da kot predstavnik svetega očeta med nami želi od blizu spoznati razmere v posameznih krajevnih Cerkvah v naši domovini. Zagotovil je svojo molitveno in vso drugo podporo ter se tudi sam priporočil, naj njegovo službo podpiramo z molitvijo zanj, za svetega očeta in za Cerkev.

Po kosilu se je osebno srečal z upokojenima nadškofoma msgr. Francem Krambergerjem in msgr. Marjanom Turnškom ter obiskal Zavod Antona Martina Slomška.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija, Cerkev na Slovenskem, Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Sveta maša na prostem (photo: Rok Mihevc) Sveta maša na prostem (photo: Rok Mihevc)

Priporočilo škofov: Svete maše naj bodo na prostem

Omejitev združevanja na javnih površinah s 500 na 50 ljudi vpliva tudi na delovanje Katoliške cerkve. Nova oziroma posodobljena pravila so zato posredovali tudi slovenski škofje. Objavljamo jih v ...

Novomašniki 2020 (photo: Rok Mihevc) Novomašniki 2020 (photo: Rok Mihevc)

Spoznajte letošnje novomašnike

V Sloveniji bomo letos imeli sedem novomašnikov. To so: Anže Cunk, Martin Leban, Tilen Oberwalder Zupanc, Janez Potisek in Matej Rus iz ljubljanske nadškofije, Blaž Franko iz novomeške škofije in ...