Robert Božič
Boštjan Smole
Rok Mihevc
Nuncij v mariborski stolnici (foto: Nadškofija Maribor)
Nuncij v mariborski stolnici

Novi nuncij obiskal Maribor

05.06.2019, 08:36 Marjana Debevec

Apostolski nuncij v Sloveniji, nadškof Jean-Marie Speich je včeraj prvič obiskal mariborsko nadškofijo. Po pozdravu uslužbencev na nadškofiji se je zadržal v pogovoru z mariborskim nadškofom metropolitom Alojzijem Cviklom, ki mu je predstavil razmere v nadškofiji.

Po ogledu stolnice se je pri skupnem kosilu srečal še s člani Stolnega kapitlja, predsednikom Metropolitanskega cerkvenega sodišča msgr. Stanislavom Slatinekom in vodstvom Pastoralne službe.

V nagovoru je med drugim povedal, da kot predstavnik svetega očeta med nami želi od blizu spoznati razmere v posameznih krajevnih Cerkvah v naši domovini. Zagotovil je svojo molitveno in vso drugo podporo ter se tudi sam priporočil, naj njegovo službo podpiramo z molitvijo zanj, za svetega očeta in za Cerkev.

Po kosilu se je osebno srečal z upokojenima nadškofoma msgr. Francem Krambergerjem in msgr. Marjanom Turnškom ter obiskal Zavod Antona Martina Slomška.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija, Cerkev na Slovenskem, Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Benedikt XVI. (photo: Angelo Senchuke/Cathopic) Benedikt XVI. (photo: Angelo Senchuke/Cathopic)

Benedikt XVI. trpi za hudo okužbo na obrazu

Upokojeni papež Benedikt XVI. trpi zaradi virusne okužbe na obrazu, kar mu povzroča hude bolečine, stanje pa se je poslabšalo po smrti brata Georga. O tem danes poroča nemški časnik Passauer Neue ...

Vernica v cerkvi (photo: Unsplash) Vernica v cerkvi (photo: Unsplash)

Kako smo spustili standarde "zakmašne" obleke

V času epidemije mnoge maše potekaj zunaj. Kar je v redu. Opaziti pa je, da so ljudje z umanjkanjem svetosti cerkvenega prostora, še bolj spustili standarde spodobnosti oblačenja.