Robert Božič
Boštjan Smole
Silvestra Sadar
26.04.2019, 08:08

Kandidati za Evropski parlament o vsem, razen o politiki

Pred volitvami osmih poslancev iz Slovenije v Evropski parlament se je danes tudi uradno začela predvolilna kampanja. Stranke in liste imajo za nagovarjanje volivcev mesec dni časa, do 24. maja opolnoči, ko bo nastopil volilni molk. Če kandidate v prihodnjih dneh čaka veliko resnih soočenj, pa je v Ljubljani na predvečer začetka kampanje v sklopu Medijske noči NSi potekal pogovorni večer S politiki o vsem, razen o politiki. Kandidati in kandidatke za volitve v Evropski parlament so med drugim spregovorili o načinih sproščanja, življenjskih vodilih ter jutranjih obredih. Nekoliko drugačno soočenje na katerem so udeleženci spregovorili o svojih razvadah, načinih sproščanja in glasbenih okusih je vodil Alen Salihović.

V politiko tudi zaradi očeta

Kandidatke za evropske poslanke so spregovorile tudi o svojih prvih korakih v svet politike. Tako sta Tanja Fajon (SD) in Ljudmila Novak (NSi) dejali, da sta politiko že od malih nog spremljali zaradi aktivnosti očetov. Kot je še povedala Fajonova, se na začetku, ko je konkretno vstopila v politiko, tega najprej niti ni zavedala, Novakova pa je priznala, da se je na začetku težko sprijaznila s svojo novo vlogo in je nekaj časa žalovala za svojim starim poklicem.

Prav tako je v politiko že od malih nog vpeta Angelika Mlinar (SAB), saj kot pravi, koroški Slovenci odraščajo precej bolj politično. Irena Joveva (LMŠ) pa je dejala, da je kot novinarka videla marsikaj, kar se dogaja po Evropi in dodala, da ko dobiš možnost vplivanja na to dogajanje, težko rečeš ne.

Kandidati za evropske poslance
Kandidati za evropske poslance © Twitter Franc Bogovič
Kdo rad dlje spi in kdo pleza?

Glede začetka dneva so tako Franc Bogovič (SDS/SLS), Novakova in Mlinarjeva dejali, da je kava sestavni del jutra. Fajonova prisega na sveže pomaranče, Igor Šoltes (DeSUS) na poslušanje glasbe. Gregor Perič (SMC) si zjutraj privošči vroč tuš ter preveri družabna omrežja, Joveva pa je priznala, da rada čim dlje spi, zaradi česar ima zjutraj približno 10 minut časa, da se pripravi.

Kdo spremlja šport preko televizijskih zaslonov?

Glede načinov sproščanja je Šoltes dejal, da je Slovenija boljša za sproščanje kot Belgija in dodal, da najraje zahaja na Primorsko, veliko časa pa preživi tudi na Gorenjskem. Z izleti v naravi se sprošča tudi Novakova. Bogovič je dejal, da se rad ukvarja s svojo kmetijo. Perič se, ko ima čas, ukvarja s športnim plezanjem, Joveva pa najraje spremlja šport preko televizijskih zaslonov, kot Jeseničanka pa najraje gleda hokej. S tekom in potapljanjem se sprošča Fajonova, a med tednom, ko ima čas pogosto gleda televizijske serije. Z gledanjem serij se sprošča tudi Mlinarjeva.

Življenje je dragoceno in nepredvidljivo, zato je treba izkoristiti vsak dan

Kandidatke in kandidati pa so spregovorili tudi o svojih življenjskih motih. Za Jovevo je ta, da nikoli ne odnehaj. Šoltes pravi, da če zaupaš sebi, ti bodo tudi drugi. Novakovi, ki je skozi kariero zamenjala že nekaj rekov, se zdi pomembno, da dela, kar misli, da je prav. Fajonova pravi, da je življenje dragoceno in nepredvidljivo, zato je treba izkoristiti vsak dan. Bogoviču se zdi najpomembneje, da ostaneš zvest samemu sebi. Mlinarjeva pa meni, da je pogoj za srečo svoboda, pogoj za svobodo pa pogum.

Dogodek je potekal v okviru t. i. Medijske noči NSi, katere namen je združiti medijski in politični svet ter popestriti začetek pomladi.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija, Politika, Evropska Unija

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Domači pirhi  (photo: Miša Pušenjak) Domači pirhi  (photo: Miša Pušenjak)

Miša Pušenjak: Naravne barve za pirhe

Skoraj vsaka gospodinja dobro obvlada pripravo pirhov v rjavo rdečih odtenkih, ki najpogosteje temelji na kuhanju jajc v čebulnih olupkih. Bolj kot je čebula temne barve, bolj izrazit je tudi ...

Toni Brinjovc (photo: Rok Mihevc) Toni Brinjovc (photo: Rok Mihevc)

VIDEO: Bolezen je rodovitno polje

»Bolniki so del telesa Cerkve ali ko zbolijo mladi« je nosilna tema 6. dne Radijskega misijona, o kateri je v misijonskem nagovoru razmišljal p. Toni Brinjovc, ki je nekaj let ...

Molitev (photo: Rok Mihevc) Molitev (photo: Rok Mihevc)

Če zaslišiš klic, ga razišči …

Tako pravi mati duhovnika, katehistinja in žena Nadja Mehle, ki je skupaj s šolsko sestro Veroniko Verbič za Radio Ognjišče govorila o pomenu molitve za odgovor na Božji klic. Geslo ...