Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović
Plakat, ki vabi k veselju do življenja (foto: Zavod Živim)
Plakat, ki vabi k veselju do življenja

Koga moti spodbujanje veselja do življenja?

Slovenija | 17.12.2018, 15:02 Marjana Debevec

V teh dneh je v medijih odjeknila novica, da je Ljubljanski potniški promet z mestnega avtobusa odstranil oglas, ki spodbuja k veselju do življenja, naročil pa ga je Zavod Živim. Zanimalo nas je, kdo lahko vpliva na takšno odločitev in zakaj je do nje prišlo.

Aktivist Domen Savič in somišljeniki so po pisanju portala Domovina.je od Ljubljanskega potniškega prometa zahtevali odstranitev plakata, ki vabi h kulturi življenja in ponuja podatke za pomoč mamicam, ki trpijo ob izgubi svojega otroka. Razlog naj bi bil v tem, da ima Zavod živim odklonilen odnos do splava, kar se Saviču zdi družbeno nesprejemljivo stališče. Na splošno presenečenje mnogih je LPP podlegel pritisku radikalnih aktivistov in oglas tudi odstranil, ne da bi o tem sploh obvestil naročnika oglasa.

Iz Zavoda Živim so nam medtem potrdili, da so dobili obvestilo o prekinitvi pogodbe za oddajo oglasa, niso pa jasni razlogi za to prekinitev. Zapisali so takole: "Danes smo od izvajalca našega oglasa, SMS marketing oglaševanje d.o.o., uradno izvedeli, da je bil naš oglas res odstranjen. Iz njihovega sporočila nam razlogi za odstranitev niso razvidni. Na dodatna pojasnila še čakamo."

Nekateri se ob tem sprašujejo, kako je mogoče, da na primer zelo nazoren video posnetek o kondomih in spolnih odnosih med osebami različnega ali istega spola, ki so ga na avtobusih predvajali ob dnevu boja proti aidsu, omenjenih aktivistov ni zmotil, pa čeprav se na avtobusih vozijo tudi majhni otroci, za katere omenjeni posnetki niso bili primerni.

Za pojasnilo smo se obrnili na Ljubljanski potniški promet, vendar do začetka Utripa dneva pojasnila še nismo dobili. Ko bodo odgovorili na naša vprašanja, vam jih bomo tudi posredovali.

Spomnimo še, da je Domen Savič znan po nestrpnih izjavah do katoličanov, ki jih je na Twitterju zmerjal s “klerotalibani” in “krotami, ki mahajo s križem”, piše Domovina. Zato je še toliko bolj neverjetno, da so na LPP njegovi zahtevi ugodili.

Slovenija, Politika
Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc) Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc)

Hud cinizem

Predvidoma v prihodnjem tednu bo znano, kdaj bomo odločali o treh posvetovalnih referendumih, med katerimi bo tudi posvetovalni referendum o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Moralni ...

Peter Jančič (photo: STA) Peter Jančič (photo: STA)

Natikanje nagobčnika drugače mislečim

Spletni portal tednika Družina poroča, da je raziskovalec spolne vzgoje v šoli ter diplomirani mikrobiolog Tim Prezelj tožil novinarja Roka Blažiča zaradi sklopa objavljenih prispevkov o teoriji ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...