Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Marko ZupanMarko Zupan
Rok MihevcRok Mihevc

Kristina Sadar – Tvoja sem

Festival Ritem srca | 09.10.2018, 21:59 Rok Mihevc

Kristina Sadar je svež glas, a je na festivalu nastopila že pred leti, mlajša in manjša. Dogodek se ji zdi dobra priložnost za mlade, da uživajo v glasbi.

Sporočilo pesmi »Tvoja sem«

Vsi si od Boga vedno želimo nekaj, kar nam paše in prosimo ga samo takrat, ko ga potrebujemo. Zdi se mi, da je pesem aktualna za vse in ti da lahko misliti.

 Najljubši verz iz pesmi

»...na silo sem želela, da Bog vedno kot senca ob meni stoji.«

Kako živiš vero in kako bi nagovorila mlade k vztrajanju v veri?

Zdi se mi, da z glasbo lahko povemo veliko več in kdor poje, dvakrat moli. Tisti, ki pojemo in če se poglobimo v besedilo, na nek način lažje slavimo Boga. Tudi meni glasba pomaga na moji verski poti. Sama pa mladim ne bi predstavila naše vere kot neka previla, ampak kot priporočnik za to, kako ravnati v življenju, da si dober do ljudi. Ne kot vero, ampak, kako se lepo obnašati do sočloveka, ga poslušati in biti njegov prijatelj.

Povabilo na Ritem srca

Vabljeni na čudovit dogodek slavljenja!

 

Festival Ritem srca
Uporabljene plastenke (photo: Pixabay) Uporabljene plastenke (photo: Pixabay)

Res to potrebujem?

Praznujemo dan Zemlje – našega skupnega doma, kakor se večkrat izrazi papež Frančišek. Na svetovni in tudi slovenski ravni poteka več pobud, v katere naj bi bila vključena več kot milijarda ljudi ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.