Blaž Lesnik
Miha Močnik
Andrej Šinko
kardinal Parolin v pogovoru za Radio Ognjišče (foto: Izidor Šček)
kardinal Parolin v pogovoru za Radio Ognjišče
19.10.2018, 14:16 Marta Jerebič

Papež je pripravljen obiskati Severno Korejo

To je po včerajšnjem srečanju med Frančiškom in južnokorejskim predsednikom Mun Dže Inom dejal vatikanski državni tajnik, kardinal Pietro Parolin. Dodal pa je, da so za takšno potovanje potrebne priprave in preudarnost. Povabilo severnokorejskega voditelja je le prvi pristop. Dogodek pa bi lahko prispeval k procesu sprave in jedrskem razoroževanju, je še dejal.

Vatikanski tiskovni predstavnik Greg Burke je medtem pojasnil, da ne načrtujejo papeževega obiska na Tajvan. Podpredsednik te države je povabilo papežu predal v nedeljo, ko se je udeležil kanonizacije sedmih novih svetnikov. Dodajmo, da je Vatikan eden od 17-ih držav, ki ima vzpostavljene diplomatske odnose s Tajvanom, s Kitajsko pa še ne, je bil pa pred kratkim med Vatikanom in Kitajsko podpisan dogovor o imenovanju škofov.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Alojz Rebula (photo: Izidor Šček) Alojz Rebula (photo: Izidor Šček)

Umrl Alojz Rebula

Včeraj zvečer je v 95. letu starosti umrl slovenski pisatelj, esejist, dramaturg in prevajalec Alojz Rebula. Kot so sporočili njegovi svojci, bo pogreb v družinskem krogu. Žalna slovesnost bo v ...

Noč čarovnic (photo: splet) Noč čarovnic (photo: splet)

Noč čarovnic ali praznik nebes?

Medtem ko nas v teh dneh z vseh strani vabijo reklame na zabave ob dnevu halloweena, pa večina ljudi sploh ne ve, da je to pravzaprav praznik okultizma. Nekdanji satanist Zachary King je povedal, ...