Petra MalenšekPetra Malenšek
Jakob ČukJakob Čuk
Rok MihevcRok Mihevc

Svetovalnica: Ajvar, goveja juha, marmelada brez sladkorja, palačinke

Hrana in okolje | 11.09.2017, 11:41 Rok Mihevc

Čeprav je deževni ponedeljek, si ga lahko polepšamo z dobro jedjo. Nekaj receptov za pripravo teh je v tokratni Svetovalnici s poslušalci Radia Ognjišče podelila sestra Nikolina.

Preprost recept za palačinke

Poslušalka Valerija je podelila preprost recept za palačinke, ki ji ga je zaupala mama. »Eno jajce, šcepec soli, četrt litra mleka, 4 zvrhane žlice ostre moke in nobenih drugih dodatkov. Zmiksamo in spečemo šest okusnih palačink.«

Vprašanja poslušalk in poslušalca: kako pripraviti rdeče kislo zelje (1.50), ali je bolje več ali manj zelenjave v goveji juhi (4.00), recept za domač ajvar (9.00), kako se znebiti okusa kvasa v polnozrnatem kruhu (13.30), ali se goveja juha lahko kuha v ekonom loncu (15.50), recept za marmelado brez sladkorja (18.00), zakaj pride do zračnih mehurčkov pri peki palačink (20.30), ali odtajati meso za govejo juho pred samo kuho (25.00).

Svoja vprašanja za sestro Nikolino lahko pošljete na "kuhajmo@ognjisce.si".

 

Hrana in okolje, Svetovalnica
Če imamo močne sadike z golimi koreninami, jih sadimo jeseni, sicer pa rajši spomladi (photo: Stan Slade / Unsplash) Če imamo močne sadike z golimi koreninami, jih sadimo jeseni, sicer pa rajši spomladi (photo: Stan Slade / Unsplash)

Jesenska nega jagodičevja za obilno letino

Čeprav ob besedi jagodičevje največkrat pomislimo na jagode, maline, borovnice, robide, kosmulje in ribez, je jagodičevja iz leta v leto več. V Svetovalnici smo se ustavili ob nekaterih opravilih, ...