Radio Ognjišče
Nataša LičenNataša Ličen
Mark GazvodaMark Gazvoda
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Svetovalnica: Ajvar, goveja juha, marmelada brez sladkorja, palačinke

Hrana in okolje Rok Mihevc

Čeprav je deževni ponedeljek, si ga lahko polepšamo z dobro jedjo. Nekaj receptov za pripravo teh je v tokratni Svetovalnici s poslušalci Radia Ognjišče podelila sestra Nikolina.

Preprost recept za palačinke

Poslušalka Valerija je podelila preprost recept za palačinke, ki ji ga je zaupala mama. »Eno jajce, šcepec soli, četrt litra mleka, 4 zvrhane žlice ostre moke in nobenih drugih dodatkov. Zmiksamo in spečemo šest okusnih palačink.«

Vprašanja poslušalk in poslušalca: kako pripraviti rdeče kislo zelje (1.50), ali je bolje več ali manj zelenjave v goveji juhi (4.00), recept za domač ajvar (9.00), kako se znebiti okusa kvasa v polnozrnatem kruhu (13.30), ali se goveja juha lahko kuha v ekonom loncu (15.50), recept za marmelado brez sladkorja (18.00), zakaj pride do zračnih mehurčkov pri peki palačink (20.30), ali odtajati meso za govejo juho pred samo kuho (25.00).

Svoja vprašanja za sestro Nikolino lahko pošljete na "kuhajmo@ognjisce.si".

 

Hrana in okolje, Svetovalnica
Otroci radi poslušajo zgodbe adventnega koledarja (photo: Družina Hren) Otroci radi poslušajo zgodbe adventnega koledarja (photo: Družina Hren)

Adventni koledar za otroke: Še nove figurice!

Multimedijski adventni koledar za otroke nam je tudi v tem tednu ponudil nove zanimive in napete zgodbe in tako bo še vse dni do božiča. Obljuba dela dolg in tako smo za vse otroške roke, ki ...

Gostja Urška Česnik in voditelj oddaje Blaž Lesnik (photo: Andrej Šinko) Gostja Urška Česnik in voditelj oddaje Blaž Lesnik (photo: Andrej Šinko)

»Učenje iz napak je najhitrejša pot do uspeha«

Delavnica, ki v Socialni akademiji že ima svoje mesto, je tokrat dobila svojo polurno različico v radijski oddaji Svetovalnica. Gre za delavnico, kjer se govori o napakah, učenju in osebni rasti. ...

Alenka Rebula: 'Toplino je treba nujno negovati pozimi, da nam je tudi mraz blagodejen. Mraz te stisne in porine v zavetje notranje topline, v korenine, ker tam se poraja življenje za pomlad.' (photo: Cristian Escobar / Unsplash) Alenka Rebula: 'Toplino je treba nujno negovati pozimi, da nam je tudi mraz blagodejen. Mraz te stisne in porine v zavetje notranje topline, v korenine, ker tam se poraja življenje za pomlad.' (photo: Cristian Escobar / Unsplash)

Alenka Rebula: Smo varuhi svojega miru

V sklopu rednih pogovorov z Alenko Rebulo smo v adventu govorili o pomenu priprav na praznično obdobje. Mnogo je lepega, polno zabav in vrvenja, koliko pa je resničnih prepoznav naših globljih ...

Avdio player - naslovnica