Jože BartoljJože Bartolj
Andrej NovljanAndrej Novljan
Tanja DominkoTanja Dominko

Svetovalnica: Ajvar, goveja juha, marmelada brez sladkorja, palačinke

Hrana in okolje | 11.09.2017, 11:41 Rok Mihevc

Čeprav je deževni ponedeljek, si ga lahko polepšamo z dobro jedjo. Nekaj receptov za pripravo teh je v tokratni Svetovalnici s poslušalci Radia Ognjišče podelila sestra Nikolina.

Preprost recept za palačinke

Poslušalka Valerija je podelila preprost recept za palačinke, ki ji ga je zaupala mama. »Eno jajce, šcepec soli, četrt litra mleka, 4 zvrhane žlice ostre moke in nobenih drugih dodatkov. Zmiksamo in spečemo šest okusnih palačink.«

Vprašanja poslušalk in poslušalca: kako pripraviti rdeče kislo zelje (1.50), ali je bolje več ali manj zelenjave v goveji juhi (4.00), recept za domač ajvar (9.00), kako se znebiti okusa kvasa v polnozrnatem kruhu (13.30), ali se goveja juha lahko kuha v ekonom loncu (15.50), recept za marmelado brez sladkorja (18.00), zakaj pride do zračnih mehurčkov pri peki palačink (20.30), ali odtajati meso za govejo juho pred samo kuho (25.00).

Svoja vprašanja za sestro Nikolino lahko pošljete na "kuhajmo@ognjisce.si".

 

Hrana in okolje, Svetovalnica
Pokojni zaslužni papež Benedikt XVI. (photo: Vatican Media) Pokojni zaslužni papež Benedikt XVI. (photo: Vatican Media)

Nič več v treh krstah

Vatikan je predstavil prenovljen bogoslužni obrednik za papežev pogreb. Nastal je na Frančiškovo pobudo, ki želi, da obred papeževega pogreba bolje odraža položaj voditelja Katoliške cerkve kot ...

Robert Friškovec (photo: Rok Mihevc) Robert Friškovec (photo: Rok Mihevc)

Sočutje ni pasivnost

Med 17. in 23. novembrom se po vsem svetu vsako leto v okviru Katoliške cerkve in drugih krščanskih cerkva ter skupnosti obhaja teden zaporov. Namen tedna zaporov je, da bi se kristjani zavedali ...