Svetovalnica: Ajvar, goveja juha, marmelada brez sladkorja, palačinke

Hrana in okolje | 11.09.2017, 11:41 Rok Mihevc

Čeprav je deževni ponedeljek, si ga lahko polepšamo z dobro jedjo. Nekaj receptov za pripravo teh je v tokratni Svetovalnici s poslušalci Radia Ognjišče podelila sestra Nikolina.

Preprost recept za palačinke

Poslušalka Valerija je podelila preprost recept za palačinke, ki ji ga je zaupala mama. »Eno jajce, šcepec soli, četrt litra mleka, 4 zvrhane žlice ostre moke in nobenih drugih dodatkov. Zmiksamo in spečemo šest okusnih palačink.«

Vprašanja poslušalk in poslušalca: kako pripraviti rdeče kislo zelje (1.50), ali je bolje več ali manj zelenjave v goveji juhi (4.00), recept za domač ajvar (9.00), kako se znebiti okusa kvasa v polnozrnatem kruhu (13.30), ali se goveja juha lahko kuha v ekonom loncu (15.50), recept za marmelado brez sladkorja (18.00), zakaj pride do zračnih mehurčkov pri peki palačink (20.30), ali odtajati meso za govejo juho pred samo kuho (25.00).

Svoja vprašanja za sestro Nikolino lahko pošljete na "kuhajmo@ognjisce.si".

 

Hrana in okolje, Svetovalnica
Vnebohod (photo: Pixabay) Vnebohod (photo: Pixabay)

Praznik Gospodovega vnebohoda

V Katoliški Cerkvi v četrtek, 29. maja 2025, obhajamo slovesni praznik Gospodovega vnebohoda, ko je od mrtvih vstali Kristus dopolnil zemeljsko delovanje in odšel v nebo.

Jezus (photo: Pixabay) Jezus (photo: Pixabay)

Vrtnice - junijska pobožnost v čast Jezusovemu Srcu

Po Marijinem mesecu maju in pobožnosti šmarnic so v juniju v ospredju vrtnice. Kaj pomeni ta pobožnost in kakšno mesto ima v katoliškem izročilu ali po slovenskih župnijah, je v prvi junijski ...