Slavi Košir
Miha Močnik
Petra Stopar
The Sun med koncertom na Radiu Ognjišče (foto: ARO)
The Sun med koncertom na Radiu Ognjišče

The Sun - Sonce v Petkovem večeru

17.09.2016, 01:21 Blaž Lesnik

V petkovem večeru na radiu Ognjišče smo pred soboto, ki je pri nas vsako leto rezervirana za mlade, gostili italijansko rockovsko skupino The Sun, ki bo nastopila na tokratni Stični mladih. Že knjiga in intervju sta napovedovala poseben večer, kot je čisto posebna tudi zgodba štirih mladih: Francesca Lorenzija (vokal, kitara), Gianluca Menegozzija (kitara, spremljevalni vokal), Mattea Reghelina (bas kitara, harmonika, spremljevalni vokal) in Riccarda Rossija (bobni).

Fantje so začeli skupaj ustvarjati leta 1997 v skupini z imenom The Sun eats Hours, kmalu so zasloveli, postali najboljši italijanski punk band in se uveljavili tudi po svetu. Imeli so na tisoče oboževalcev, danes bi rekli sledilcev. A potem se je zalomilo... Zgodbi o prelomu s starim in začetku novega smo sledili v Petkovem večeru Tako skozi svojo glasbo kot z besedami so nam člani zasedbe The Sun zaupali, kako so našli nov smisel v ustvarjanju glasbe in pravzaprav nov življenjski zagon.

The Sun med koncertom
The Sun med koncertom © ARO

Iz njihovih besed, ki so jih izrekli kot pričevanje, obiskovalci pa smo jo brali tudi iz njihovih obrazov, so prihajali mir, upanje, veselje. Mir, ki pa ni bil tuj mladosti, je napolnil tudi Veliki studio in (tako verjamemo) tudi poslušalce pri radijskih sprejemnikih.

Za simultani prevod iz italijanščine je poskrbela Marjana Debevec
Za simultani prevod iz italijanščine je poskrbela Marjana Debevec © ARO

Preberite tudi INTERVJU, ki ga je pripravila Marjana Debevec, naj njihova zgodba navdihne tudi vas.

Glasbena zgodba spreobrnjenja punck rock skupine
Glasbena zgodba spreobrnjenja punck rock skupine © ARO

Fotografija z nekaterimi obiskovalci na koncu koncerta
Fotografija z nekaterimi obiskovalci na koncu koncerta © ARO

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Srečanje škofa Sajeta z vojaškim in policijskim vikariatom (photo: Škofija Novo mesto) Srečanje škofa Sajeta z vojaškim in policijskim vikariatom (photo: Škofija Novo mesto)

Novi škof Saje na obiskih

Novomeški škof Andrej Saje po škofovskem posvečenju, ki je bilo dober mesec nazaj, obiskuje lokalne oblasti, ustanove in druge organizacije. Tako se je te dni mudil pri novomeškemu županu, na ...

Lastnoročno podpisano pismo papeža Frančiška (photo: nadškofija Maribor) Lastnoročno podpisano pismo papeža Frančiška (photo: nadškofija Maribor)

Otroci v Malečniku pisali papežu. On pa njim nazaj.

Papež Frančišek je otrokom v Malečniku poslal osebno pismo, ki ga je tudi sam podpisal. Po besedah župnijskega upravitelja župnije Sebastijana Valentana gre za znamenje posebne papeževe ...