Slavi KoširSlavi Košir
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Leila Erjavec (foto: Matjaž Merljak)
Leila Erjavec

Pridobila je veliko besednega zaklada

Slovenci po svetu | 10.08.2015, 10:01 Matjaž Merljak

V skupini letošnjih maturantov iz Argentine je tudi Leila Erjavec. V Sloveniji je bila prvič, še posebej navdušena je bila nad Bledom, lepo doživetje se ji zdi, da je lahko plavala do otoka.

Leila prihaja iz Našega doma v San Justu v Buenos Airesu. Tam je obiskovala osnovno šolo Franceta Balantiča, potem pa nadaljevala v Srednješolskem tečaju ravnatelja Marka Bajuka v Slovenski hiši v središču mesta. V družini so štirje otroci in doma večinoma govorijo slovensko.

Med obiskom v Sloveniji je obiskovala tudi poletno šolo slovenskega jezika. Tam so bili udeleženci razdeljeni v skupine glede na predznanje. V njeni skupini jih je bilo šest iz Argentine, poleg njih pa še iz Makedonije, Italije, Bosne ... Šola ji je bila všeč, pridobila je veliko besednega zaklada, prav tako je spoznala ljudi z drugih delov sveta. Ob koncu so pisali test in dobili tudi zaključno potrdilo.

Po končani srednji šoli namerava ostati dejavna v slovenski skupnosti, tudi sicer bo ostala v Buenos Airesu in študirala grafično oblikovanje.

Preberite tudi novico o obisku skupine Rast XLIV v Sloveniji.

 

Slovenci po svetu, Oddaje
Skok čez Vršič na Mangart pa nazaj v Kranjsko goro. (photo: Rok Gajšek) Skok čez Vršič na Mangart pa nazaj v Kranjsko goro. (photo: Rok Gajšek)

Kriza srednjih let

Z vami bi rad delil nekaj misli in občutji, ki sem jih pri sebi zaznal v zadnjih dneh, tednih, mesecih pa jih, prosim, vzemite s ščepcem soli in kančkom humorja. Pred kratkim sem namreč praznoval ...

Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.