Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Natalija Javoršek (foto: Matjaž Merljak)
Natalija Javoršek

Prizadevali so si, da bi vsi prišli

Slovenci po svetu | 13.08.2015, 10:29 Matjaž Merljak

Štiriindvajset maturantov iz Argentine je v letošnjem juliju obiskalo Slovenijo. Natalija Javoršek je bila vesela, da so vsi lahko prišli na ta zaključni izlet in je tudi povedala, kako so si za to prizadevali.

Najprej je povedala, da so dolgo čakali na ta obisk. No, sama je bila tu že tretjič, a tokrat je videla nekaj drugih krajev (Vipava, Trst, Koroška), določene kraje pa je zdaj v skupini prijateljev drugače doživela kot takrat, ko je prišla z družino,

Bili so tudi v zibelki Slovenije, na avstrijskem Koroškem. Obiskali so Vetrinj, kjer so bili njihovi stari starši v taborišču, bili so tudi v cerkvi pri Gospe Sveti. Sprva ji je bilo a avstrijskem Koroškem nelagodno, ni se čutila kot doma kot v Sloveniji, a ko je prišla v stik s Slovenci, je bilo bolje.

Natalija je še povedala, da so od začetka srednješolskega tečaja zbirali denar za potovanje. Organizirali so zbiranje papirja, prodajali rife, pripravili ples ... in na koncu se je dobro izteklo.

Zaupala nam je še, da bodo mladi tudi po srednješolskem tečaju dejavni vsak v svojem domu in upa, da bodo ostali povezani. Sama je dejavna v folklorni skupini v Našem domu San Justo, kjer tudi pomaga tudi pri mladih plesalcih.

Preberite tudi včerajšnji članek z enim od članov Rasti XLIV   in novico o obisku skupine v Sloveniji.

 

Slovenci po svetu, Oddaje
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...