Maja MorelaMaja Morela
Aleš KarbaAleš Karba
Rok MihevcRok Mihevc

P. Zollner o nadaljnjih korakih Papeške komisije za zaščito mladoletnih

Papež in Sveti sedež | 09.07.2014, 07:48 Marta Jerebič

Član Papeške komisije za zaščito mladoletnih p. Hans Zollner, je v pogovoru za Radio Vatikan spregovoril o naslednjih korakih te komisije, ki je zasedala v nedeljo. Dejal je, da so naredili seznam možnih nadaljnjih sodelavcev s celin, ki doslej niso bile zastopane, Afrike in Azije. Izrazil je upanje, da bodo ti člani kmalu tudi imenovani in da se bodo lahko udeležili naslednjega srečanja v oktobru. Ta komisija se bo potem lahko dokončno ukvarjala s statuti.

Obstajajo pa tudi različne delovne skupine, ki se ukvarjajo z različnimi tematskimi področji, povezanimi s spolnimi zlorabami v Cerkvi. Gre za vprašanja vzgoje, izobraževanja, izpopolnjevanja, formacije duhovnikov, pravna vprašanja, kot je na primer odgovornost škofa ali predstojnika. P. Zollner je še povedal, da v komisiji vlada dobro ozračje sodelovanja. Kardinal O`Malley je po njegovih besedah zelo dober moderator in mediator.

Papež in Sveti sedež
Duhovniki (photo: Rok Mihevc) Duhovniki (photo: Rok Mihevc)

»Vladajoči našega dela ne razumejo«

Na spremembe zakona o verski svobodi so se odzvale tudi verske skupnosti. Vladajoče spodbujajo, da obudijo pristen dialog z verskimi skupnostmi, izogibajoč se enostranskih in škodljivih odločitev. ...

Novi predsednik državnega sveta Marko Lotrič (photo: STA / Nebojiša Tejić) Novi predsednik državnega sveta Marko Lotrič (photo: STA / Nebojiša Tejić)

Državni svet izglasoval veto na tri zakone

Državni svet je na 8. izredni seji izglasoval odložilni veto na Zakon o dopolnitvi Zakona o Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije, na Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o zaščiti živali in ...