Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović

Kampanjo homoseksualcev podpira Nizozemska

Politika | 30.10.2010, 12:50 Marta Jerebič

Podporniki kampanje "Za vse družine" so na torkovi tiskovni konferenci napovedali novo akcijo za sprejem spornega Družinskega zakonika. V okviru akcije bodo polepili številna slovenska mesta s plakati.

Na njih bodo fotografije ameriško slovenskega homoseksualnega para, ki je v ZDA posvojil deklico, dve skupaj živeči lezbijki, ki se želita poročiti, ter mati samohranilka z otrokom. S takšno akcijo pobudniki želijo s pomočjo čustvenih izpovedi posameznikov Slovenke in Slovence prepričati, naj pozabijo na razumske argumente in podprejo nekaj, kar je za družbo v celoti slabo. Poleg tega pa je v njihovem ravnanju zaznati prepričanje, da so vse družine enake in da ni pomembno, v kakšni skupnosti odrašča otrok. Komentar, ki ga je pripravil urednik spletne strani 24kul.si Tilen Mlakar, objavljamo v celoti.

Če bi bilo zakonodajalcem in pobudnikom kampanje "Za vse družine" resnično mar za otroke v kakršnih koli družinah, bi iz predloga Družinskega zakonika izpustili najbolj sporna člena, ki se tičeta redefinicije zakonske zveze in posvojitev otrok v istospolne skupnosti. V tem primeru bi bil Družinski zakonik po vsej verjetnosti že sprejet, o istospolnih skupnostih pa bi lahko govorili naknadno, v ločeni razpravi.

Plakati bodo po vseh velikih mestih

V okviru plakatne akcije bodo v kampanji "Za vse družine" od 26. oktobra do 15. novembra izobesili okrog 70 velikih plakatov v osmih največjih slovenskih občinah: v Ljubljani, Mariboru, Celju, Kranju, Kopru, Novem mestu, Novi Gorici in Murski Soboti. Vse z namenom, da se večini državljanov in državljank vsili sprejem spornega Družinskega zakonika ter odvzame otrokom naravno pravico do očeta in matere.

Plakatno akcijo so med drugim podprli Amnesty International Slovenije, DIH – Društvo za integracijo homoseksualnosti, Društvo informacijski center LEGEBITRA, Društvo Parada ponosa, Mirovni inštitut, Škuc LL ter podmladki političnih strank: Mladi forum socialnih demokratov, Mladi liberalni demokrati in Zares aktivni.

Če pustimo ob strani vprašanja, zakaj se za ta predlog Družinskega zakonika tako zagrevajo le organizacije z izrazito homoseksualno agendo, med njimi pa ni nobene, ki bi združevala npr. starše samohranilce, velike družine, posvojiteljske družine ali rejnike, dodatno pozornost vzbuja še eno dejstvo.

Poseganje v suverenost naše države

Sponzor omenjene plakatne akcije v višini 6.000 EUR je Veleposlaništvo Kraljevine Nizozemske. Tam so zakonsko zvezo spremenili ter otrokom odvzeli naravno pravico do očeta in matere že leta 2001. S tem dejanjem se je neka tuja država preko svojega veleposlaništva direktno vpletla v notranjo politiko in vrednote naše suverene države. Kot je za časnik Delo pojasnila namestnica nizozemskega veleposlanika Nelleke Linssen, je takšna praksa njihovih ambasad po svetu nekaj običajnega. "Za Nizozemsko je zaščita človekovih pravic zelo pomembna. Naša zunanja politika namenja pravicam homoseksualcev po vsem svetu strukturno pozornost, ambasade pa imajo natančna navodila, kako sodelovati v konkretnih situacijah."Ob tem se pojavlja vprašanje, ali bi Nizozemska na svojem ozemlju dopustila, da bi slovensko veleposlaništvo financiralo kampanjo za npr. ukinitev kraljevine ali pa za ukinitev istospolnih porok na Nizozemskem? Mnogi so mnenja, da je takšno financiranje neke vrste vmešavanje v zakonodajni postopek druge suverene države.

 

Politika, Sociala
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...