Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič

SSK bo pripravil tabor slovenskih otrok

| 26.03.2010, 08:24 Matjaž Merljak

Slovenska konferenca Svetovnega slovenskega kongresa (SSK) tudi letos prireja tabor slovenskih otrok po svetu. Pogovarjali smo se s strokovnim sodelavcem SSK, Luko Klopčičem.

14. tabor bo potekal od 24. do 31. julija v Libeličah na Koroškem. V tej pokrajini v dosedanjih letih - letošnji tabor bo že štirinajsti - še niso bili. Poleg otrok iz sosednjih pokrajin so dobrodošli tudi iz drugih evropskih držav ter od drugod. Starostna omejitev je od 10 do 15 let, mlajši bodo lahko prišli v spremstvu starejših bratov ali sester, starejši pa bodo dobili še kakšno zadolžitev.

Glavnino časa bodo namenili učenju slovenščine, popoldneve pa bodo spoznavali običaje in zgodovino okolice, imeli bodo ustvarjalne delavnice, pogovore o aktualnih temah ter družabne in športne igre. Prispevek za tabor je 150 evrov, starši otrok pa morajo poskrbeti za prihod na mesto tabor in odhod domov.

Več informacij in prijavnica je na voljo na spletni strani SSK. Prijave sprejemajo do 15. maja 2010.

Tabor slovenskih otrok SSK, Spuhlja, 2009
Tabor slovenskih otrok SSK, Spuhlja, 2009 © Matjaž Merljak


Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.