Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Alen SalihovićAlen Salihović

SSK bo pripravil tabor slovenskih otrok

| 26.03.2010, 08:24 Matjaž Merljak

Slovenska konferenca Svetovnega slovenskega kongresa (SSK) tudi letos prireja tabor slovenskih otrok po svetu. Pogovarjali smo se s strokovnim sodelavcem SSK, Luko Klopčičem.

14. tabor bo potekal od 24. do 31. julija v Libeličah na Koroškem. V tej pokrajini v dosedanjih letih - letošnji tabor bo že štirinajsti - še niso bili. Poleg otrok iz sosednjih pokrajin so dobrodošli tudi iz drugih evropskih držav ter od drugod. Starostna omejitev je od 10 do 15 let, mlajši bodo lahko prišli v spremstvu starejših bratov ali sester, starejši pa bodo dobili še kakšno zadolžitev.

Glavnino časa bodo namenili učenju slovenščine, popoldneve pa bodo spoznavali običaje in zgodovino okolice, imeli bodo ustvarjalne delavnice, pogovore o aktualnih temah ter družabne in športne igre. Prispevek za tabor je 150 evrov, starši otrok pa morajo poskrbeti za prihod na mesto tabor in odhod domov.

Več informacij in prijavnica je na voljo na spletni strani SSK. Prijave sprejemajo do 15. maja 2010.

Tabor slovenskih otrok SSK, Spuhlja, 2009
Tabor slovenskih otrok SSK, Spuhlja, 2009 © Matjaž Merljak


Rožni venec (photo: Unsplash) Rožni venec (photo: Unsplash)

Verouk za odrasle

V Župniji Ljubljana Sveti Križ tudi letošnjo jesen začenjajo tedenska srečanja za odrasle, ki želijo spoznati krščanstvo in prejeti zakramente (krst, obhajilo in birmo) ali pa samo odkriti ali ...