Rok Mihevc
Rok Mihevc je fotograf, novinar in spletni urednik.
Žganci so bili rdeča nit tokratne kuharske Svetovalnice, ko je sestra Nikolina odgovarjala na vprašanja poslušalk. Najbolj pogost način priprave žgancev je gorenjski, po katerem moko kuhamo v osoljenem kropu.
V tokratni Svetovalnici smo se seznanili, kako lahko delodajalci z zaposlitvenim oglasom pritegnejo prave kadre. Med iskalci zaposlitve se sicer znajdejo tudi neustrezni kandidati, kar pa je lahko posledica nejasnih pričakovanj v oglasu. Kako pravilno napisati pravega, je svetovala Saša Boštjančič, ki prihaja iz portala mojazaposlitev.si.
Slovenska karitas že deveto leto zapored začenja z dobrodelno akcijo »Pomagajmo preživeti«. Ta je namenjena materialni pomoči v obliki hrane in plačila položnic za osebe, ki so v težavah zaradi brezposelnosti ali prenizkih dohodkov.
Posebno pozornost smo v tokratni Svetovalnici zopet namenili energetski obnovi stavb in subvenciji Eko sklada za sončne elektrarne. Strokovnjak Franc Kalan je odgovarjal na številna vprašanja poslušalk in poslušalcev.
Svetovalnica je bila danes obarvana z bontonom. Tudi tokrat je bilo največ vprašanj povezanih s pogrebom, zanimivo pa je bilo tudi vprašanje, ali sme vegetarijanec na povabljenih dogodkih prositi za obrok brez mesa. Z nami je bila strokovnjakinja za kulturo vedenja Bojana Košnik.