Jože BartoljJože Bartolj
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Tone GorjupTone Gorjup
Luč miru iz Betlehema na Radiu Ognjišče (foto: Rok Mihevc)
Luč miru iz Betlehema na Radiu Ognjišče

Mir zanetili tudi na Radiu Ognjišče

| 18.12.2018, 08:26 Rok Mihevc

Tudi v prostore Radia Ognjišče so skavti prinesli luč miru iz Betlehema. Gre za projekt, ki ga izvajajo Združenje slovenskih katoliških skavtov in skavtinj, v sodelovanju z odraslimi skavti in skavti iz zamejstva.

Namen je širiti sporočilo miru in prinašati mir v tem predbožičnem času. Akcijo spremlja poslanica, ki nas letos nagovarja, da se je za mir potrebno truditi in ga deliti z drugimi, pomagati bližnjemu in na ta način širiti mir v svojem srcu, nato pa v odnosih z bližnjimi in sodelavci prispevati ta mir.

V radijski kapeli
V radijski kapeli © Rok Mihevc
Poslanica 2018

Plamen je v mojih rokah. Gori in me greje. Prepričala me je njegova toplota in privabila njegova svetloba. Zdaj imam priložnost, da ga širim naprej – poiščem bližnjega, začutim njegovo stisko, se darujem zanj in mu pomagam.

Toda kako? Ko sprejmem mir v svoje srce, sem podoben sveči, ki je sprejela plamen. Da ohrani plamen, mora sveča goreti. Prav tako moram jaz, da ohranim mir, darovati samega sebe. Vendar sveča z gorenjem izginja, človek pa nikoli ne izgine, če gori iz ljubezni. Vem, da nas je več, ki gorimo. Skupaj lahko ustvarimo mogočen ogenj, ki ga ne bo pogasil noben nemir.

Delimo plamen – zanetimo mir

© Rok Mihevc

© Rok Mihevc

Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic) Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic)

Milostna smrt in usmrtitev namesto podpore?

O vprašanju samomora z medicinsko pomočjo naj bi odločali na referendumu 9. junija. SDS in NSi sta sicer v ponedeljek vložili zahtevi za ustavno presojo odlokov o omenjenem referendumu, kar bi ...

Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...