Rok Mihevc
Rok Mihevc je fotograf, novinar in spletni urednik.
Kristjani na veliko soboto ves dan častimo Jezusa v Božjem grobu. Poseben pomen ima tudi blagoslov velikonočnih jedil, zvečer pa se začnejo obredi velikonočne vigilije.
Tudi na veliki petek se ustavljamo ob pomembnih poudarkih tega dne. To je edini dan v letu, ko Cerkev ne obhaja mašnih daritev. Vse okrasje je odstranjeno, križi so v znamenje žalovanja prekriti.
Veliki četrtek je spomin obhajanja Jezusove zadnje večerje z apostoli, ki predstavlja ustanovitev zakramenta evharistije. Spominjamo se tudi zapovedi ljubezni in služenja drug drugemu.
S cvetno nedeljo se je začel veliki teden, mi pa bomo v naših Svetovalnicah tednu dajali duhovni utrip, pogledali pa bomo tudi k običajem tega posebnega časa. V oddajah sodelujeta profesor liturgike na Teološki fakulteti Slavko Krajnc in etnolog profesor Janez Bogataj.
V teh dneh imajo precej dela tudi gospodinje, ki pripravljajo dobrote za praznike. Na kuharska vprašanja je v tokratni Svetovalnici odgovarjala sestra Nikolina. Nekaj receptov objavljamo v članku, ostalim lahko prisluhnite v posnetku oddaje.