Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar

Robert Božič

Robert Božič je urednik in voditelj na Radiju Ognjišče.

  • Pšenica, zrelo klasje (photo: ARO)
    21.09.2021, 13:55

    Premika se. V pozitivno smer!

    Prepričan sem, da se še dobro spomnite, kako so se v minulih letih, praviloma že globoko v času žetve, dogajala pogajanja o odkupni ceni pšenice in posledično tudi drugih žit.

  • KGZS (photo: ARO)
    07.09.2021, 14:52

    KGZS zahteva dodatnih 380 milijonov za SKP

    Na sedežu Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije je bila zgodaj popoldne prekinjena 2. izredna seja sveta te največje kmečke stanovske organizacije. Svetniki so na seji obravnavali nov predlog razreza finančnih sredstev namenjenih za ukrepe znotraj Strateškega načrta skupne kmetijske politike po letu 2023.

  • Na obisku pri Petru in Marti (photo: Rok Mihevc)
    06.09.2021, 21:38

    Od Marije k Mariji 2021 - 1. dan

    Včasih so rekli, da naj bi med velikim in malim šmarnom vsaka Slovenka in Slovenec poromala v eno od Marijinih božjepotnih cerkva. To že dvanajst let upoštevamo tudi na Radiu Ognjišče, ko radijski sodelavci obujamo tradicionalna šmarna romanja in s kolesom obiščemo mnoge lepe kraje ter se pogovorimo z zanimivimi in prijetnimi ljudmi, ki jih srečujemo ob poti.

  • Festival Dobrote slovenskih kmetij (photo: dobroteslovenskihkmetij.si)
    03.09.2021, 14:41

    Na Ptuju ta konec tedna diši po domačih dobrotah

    Z dopoldanskim odmevnim strokovnim posvetom »Slovenska govedina v prehrani in gastronomiji« in slovesnim opoldanskim odprtjem se je na Ptuju začel letošnji festival Dobrote slovenskih kmetij. Organizatorji bodo med bogatim programom do nedelje podelili priznanja 883 ocenjenim domačim izdelkom, ki so jih kmetije iz Slovenije in zamejstva spomladi poslali v ocenjevanja.

  • Domača jabolka (photo: Congerdesign / Pixabay)
    25.08.2021, 11:15

    Sadja je malo. Predelajmo ga, da ga bomo lahko uživali čez zimo!

    Letošnja spomladanska pozeba je hudo oklestila letino sadja, zato je modro, da vse tisto, kar je ostalo, dobro izkoristimo in tudi shranimo za zimo. Najpogostejša je predelava v sokove, na voljo pa so še druge možnosti, sta v današnji Svetovalnici opozorila Tatjana Kmetič Škof, specialistka za kmečko družino in dopolnilne dejavnosti na kmetiji in Martin Mavsar, specialist za kmetijsko tehniko in sadjarstvo, oba s Kmetijsko gozdarskega zavoda Novo mesto.