Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Mark GazvodaMark Gazvoda
Petra StoparPetra Stopar

Matjaž Merljak

Matjaž Merljak (1975) je voditelj na Radiu Ognjišče. Od leta 2000 pokriva tudi področje Slovencev po svetu. Redno sodeluje z mediji, kulturnimi, verskimi in političnimi zastopniškimi organizacijami v zamejstvu in izseljenstvu. Širok in dober vpogled v tematiko krepi z obiski in neposrednimi stiki na terenu.

  • Primorski dnevi na Korošekm (photo: KKZ)
    21.10.2019, 11:16

    19. Primorski dnevi na Koroškem

    Kulturna izmenjava med avstrijsko Koroško in Primorsko traja že 37 let. Od danes do konca oktobra bodo potekali že 19. Primorski dnevi na Koroškem. Pripravlja jih Krščanska kulturna zveza iz Celovca v sodelovanju z Zvezo slovenske katoliške prosvete v Gorici in Slovensko prosveto iz Trsta.

  • Divja Amazonija, detajl (photo: Matjaž Merljak)
    18.10.2019, 14:08

    Neukrotljiva narava

    V Meršolovem atriju Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani so v četrtek, 17. oktobra 2019, odprli razstavo slovenske slikarke Tamare Burmicky - Taye. Rodila se je v Mariboru in je 40 let živela v Venezueli. Življenjska pot jo je vodila še v Pariz, Švico in Malezijo. Zdaj živi in ustvarja v Ljubljani.

  • Praznovanje v Lemontu (photo: SCC Lemont)
    15.10.2019, 11:44

    Še rastemo

    To je bilo geslo praznovanja 25. obletnice Slovenskega verskega središča v Lemontu pri Chicagu v ZDA. Gost je bil nadškof Stanislav Zore, ob prazniku so pripravili več zanimivih dogodkov, vse pa je pretresla smrt mlade župljanke.

  • Mladi pomočniki na jesenskem banketu v Hamiltonu (photo: Vestnik slovenske župnije v Hamiltonu)
    11.10.2019, 07:48

    Jesenski banket v Hamiltonu

    Rojaki v kanadskem Hamiltonu so konec septembra praznovali god zavetnika slovenske cerkve sv. Gregorija Velikega. Ta dan so imeli le eno sveto mašo. Na prireditvi so mladim, ki so vključeni v slovensko skupnost, podelili štipendije.

  • Hlebec domačega kruha (photo: Robert Božič)
    09.10.2019, 09:33

    Ni ga čez domači kruh

    Domači kruh lahko pripravimo ne samo iz ene, ampak iz dveh, treh ali štirih vrst moke. Kakšno so pri tem razmerja mok in zakaj kruh pri peki ob strani poči, ste vprašali sestro Nikolino. Ta je postregla tudi z receptom z žemljice.