Slavi Košir
Andrej Novljan
Alen Salihović

Mateja Feltrin Novljan

Mateja F. Novljan je voditeljica na Radiju Ognjišče.

 • Hvaležnost (photo: Pixabay)
  31.12.2019, 14:45

  Hvaležnost je temelj za srečo

  Ne spomnim se kdaj, ne vem več naslova, vem pa, da me je spremenila. Knjiga, ki mi je prišla pod roke pred leti in je govorila o hvaležnosti. V luči hvaležnosti življenje in vse, kar se ti v njem dogaja, dobi drugačne razsežnosti. V zadnjem času ste verjetno že slišali tudi za čuječnost, ki nas vabi, da živimo tu in zdaj – to prinaša v naša srca mir, saj nas svobodi strahu, ki se prikrade ob mislih: kaj bo, če bo. Zdi se, da imamo skoraj popoln recept za srečo. Ah, pa saj teh ste v decembrskih dneh zagotovo že veliko prebrali. Pa ga imamo res?

 • Saša Boštjančič (photo: ARO)
  13.01.2017, 15:30

  Svetovalnica: Kako pripraviti dober življenjepis in motivacijsko pismo

  V četrtkovi Svetovalnici je bila z nami direktorica podjetja Moja zaposlitev Saša Boštjančič, ki je svetovala, kako napisati dober življenjepis in dobro motivacijsko pismo. Če smo nekoč pošiljali prošnje, ki so bile zlitje obeh prej omenjenih zvrsti, je danes drugače. Opozorila je tudi na dejstvo, da danes vsak delodajalec kandidata preveri na spletu, zato naj ima vsak, preden karkoli objavi na družbenih omrežjih v mislih, da mu v prihodnosti to lahko tudi škodi.

 • Mateja Feltrin Novljan (photo: ARO)
  10.12.2016, 09:53

  Dobrota naj rodi hvaležnost

  Na god sv. Miklavža je težko razmišljati o čem drugem kot o dobroti, čeprav tudi danes ni vse idealno, ampak samo realno. A razmišljamo o dobroti, ki mora roditi hvaležnost. Zato se ne bomo razburjali, ko bomo v teh dneh poslušali, kako lepo je, ker nas je obiskal prvi dobri mož, ampak bomo hvaležni, da sploh imamo dobre može, saj dobrote ni nikoli preveč, kajne. A mi bomo vedeli, da sv. Miklavž ni le dobri mož, ampak svetnik, ki je res živel in delal dobro. In še danes ima veliko posnemovalcev, predvsem imam v mislih mnoge dober ljudi, ki delajo velika dobra dela in za to ne pričakujejo niti plačila, niti zahvale.

 • Gianni Rijavec v Petkovem večeru (photo: Mirjam Judež)
  10.12.2016, 09:19

  Petkov večer obogatil Gianni Rijavec z godalnim kvartetom

  V Petkovem večeru smo poslušali pesmi, ki jih prežema srce, včasih strto, drugič radostno; ki jih prevzema lepota dežele, v kateri živimo. Zvenela je glasba, navdihnjena in podprta z verzi naših velikih pesnikov, ki želi biti znanilka miru, saj ga svet tudi danes tako močno potrebuje. Gostili smo glasbenika in mirovnika Giannia Rijavca, ki se je srečal s tremi papeži - sv. Janezom Pavlom II., Benediktom XVI. in Frančiškom – sprejel ga je Dalajlama in drugi verski voditelji: »To so veliki in hkrati tako zelo preprosti ljudje, srečanja z njimi so nekaj posebnega.« V petkovem večeru je predstavil svoj novi projekt z godalnim kvartetom, v katerem so: Petra Jurič, Kristina Markovič, Polona Praček, Petra Tavčar; v spremljevalnem ansamblu pa sta na bas kitari Matjaž Švagelj ter bonih Mitja Tavčar. Aranžmaje za godalni kvartet je napisal Patrik Greblo.

 • 01.12.2016, 11:49

  Etiopijo je lani spoznala tudi Klementina

  V teh dneh spremljamo misijonsko pot Izidorja Ščeka in Jureta Seška, ki sta v Etiopiji. V tej revni afriški državi so lani mesec dni kot prostovoljke delovale tudi Andrea, Ema, Sergeja, Janja in Klementina, ki smo jo gostili v Petkovem večeru. Dekleta so svoj čas preživljala z otroki v salezijanskem centru v Gambeli. V centru so poučevale angleščino, vodile oratorij ter aktivnosti in delavnice za otroke, ki so ostali brez staršev.