Matjaž Merljak
Miha Močnik
Marta Jerebič

Mateja Feltrin Novljan

Mateja F. Novljan je voditeljica na Radiju Ognjišče.

 • Martin Golob (photo: Rok Mihevc)
  01.07.2020, 08:25

  Martin Golob: Zakramenti za kristjana so kot traktor in obračalnik za kmeta

  »Z avtom sem«, je na uvodno vprašanje »Kako ste?« hudomušno odgovoril sogovornik oddaje »Za življenje«, župnik Srednje vasi v Bohonju Martin Golob. Od korona maš, do nenavadnih birm, celibaterstva, prijateljev, staršev, do prestavitve na novo župnijo smo govorili v tokratni oddaji.

 • Dr. Karel Gržan v družbi Mateje F. Novljan (photo: Izidor Šček)
  28.03.2020, 17:13

  Dr. Karel Gržan: Obvarujmo se pred pandemijo strahu!

  »Ne bojte se!« je ena izmed najpogosteje izraženih misli v Svetem pismu. Z duhovnikom dr. Karlom Gržanom smo ob evangelijskem odlomku Jezus pomiri vihar (Mr 4,35-41) razmišljali, kako v časih preizkušnje, kakršen je tudi sedanji, v sebi krepiti mir, zaupanje, spokojnost misli in čutenj.

 • MJAV, Gašper Konec in Gregor Ravnik (photo: Rok Mihevc)
  07.02.2020, 23:58

  Angelsko petje v Petkovem večeru

  Ko slišite MJAV, boste najprej pomislili, da nekdo oponaša mačko, da gre za medmet. Če boste videli ime napisno, boste ugotovili, da gre za okrajšavo. Če bi jih videli v živo bi moški rekli »mjav«, če bi imeli zraven žensko, bi bilo slišati odmev »av«. Vokalno-instrumentalna glasbena skupina MJAV je tista, ki jo lahko srečate, vidite in prisluhnete marsikje. Ob najbolj veselih in tudi najbolj žalostnih trenutkih. Veseli smo, da smo jih lahko gostili tudi v Petkovem večeru na Radiu Ognjišče.

 • Hvaležnost (photo: Pixabay)
  31.12.2019, 14:45

  Hvaležnost je temelj za srečo

  Ne spomnim se kdaj, ne vem več naslova, vem pa, da me je spremenila. Knjiga, ki mi je prišla pod roke pred leti in je govorila o hvaležnosti. V luči hvaležnosti življenje in vse, kar se ti v njem dogaja, dobi drugačne razsežnosti. V zadnjem času ste verjetno že slišali tudi za čuječnost, ki nas vabi, da živimo tu in zdaj – to prinaša v naša srca mir, saj nas svobodi strahu, ki se prikrade ob mislih: kaj bo, če bo. Zdi se, da imamo skoraj popoln recept za srečo. Ah, pa saj teh ste v decembrskih dneh zagotovo že veliko prebrali. Pa ga imamo res?

 • Saša Boštjančič (photo: ARO)
  13.01.2017, 15:30

  Svetovalnica: Kako pripraviti dober življenjepis in motivacijsko pismo

  V četrtkovi Svetovalnici je bila z nami direktorica podjetja Moja zaposlitev Saša Boštjančič, ki je svetovala, kako napisati dober življenjepis in dobro motivacijsko pismo. Če smo nekoč pošiljali prošnje, ki so bile zlitje obeh prej omenjenih zvrsti, je danes drugače. Opozorila je tudi na dejstvo, da danes vsak delodajalec kandidata preveri na spletu, zato naj ima vsak, preden karkoli objavi na družbenih omrežjih v mislih, da mu v prihodnosti to lahko tudi škodi.