Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Marko ZupanMarko Zupan
Tanja DominkoTanja Dominko

Mateja Feltrin Novljan

Mateja F. Novljan je voditeljica na Radiju Ognjišče.

 • Matjaž Zupan (1969-2021) (photo: ARO)
  01.01.2022, 20:01

  Matjaž Zupan (1969-2021): »Ko človek umre, pade v Božje naročje«

  Tokratna oddaja Naš gost je nastala na podlagi arhivskih posnetkov oddaj, posvetili pa smo jo duhovniku mag. Matjažu Zupanu, ki se je 29. oktobra 2021 v gorah smrtno ponesrečil. Nazadnje je bil župnik v Srednji vasi v Bohinju, ko je bil na Suhi pri Škofji Loki, je večkrat sodeloval v različnih oddajah na Radiu Ognjišče.

 • Dr. Roman Globokar (photo: Rok Mihevc)
  01.02.2021, 09:38

  »Ker je življenje šlo v napačno smer, je bilo treba iskati nove odgovore.«

  Letos se nam je v ciklu oddaj Za življenje pridružil moralni teolog doc. dr. Roman Globokar. Pred tremi leti je službo direktorja Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani zamenjal s službo Predstojnika Katedre za moralno teologijo in profesorja na Teološki fakulteti v Ljubljani.

 • Božični čas (photo: ARO)
  10.01.2021, 20:03

  Pesmi, ki so nastale na daljavo in približale občutke, ki jih pogrešamo

  Preteklo leto nas je za marsikaj prikrajšalo, po drugi strani pa od nas zahtevalo veliko iznajdljivosti, ki je nazadnje obrodila dobre sadove. Če bi živeli v ustaljenih tirnicah, a žal ne, bi v decembru in prvih januarskih dneh uživali v mnogih božično novoletnih koncertih, ki bi se odvijali po vsej Sloveniji. A to ne pomeni, da se v teh časih ni pelo in igralo.

 • Robert Friškovec (photo: Izidor Šček)
  06.01.2021, 10:31

  Robert Friškovec: »Pomislimo, kaj hrani našega duha!«

  Leto 2020 je leto, o katerem si bomo še dolgo pripovedovali, predvsem zato, ker nismo mogli živeti vsakdanjosti, ki so nam bile prej samoumevne. Počutili smo se zaprte in tudi nesvobodne – zelo podobno, kot se počutijo ljudje v zaporu. Zato smo na zadnji dan tega posebnega leta na pogovor povabili zaporniškega duhovnika Roberta Friškovca, ki je potrdil, da lahko potegnemo nekaj vzporednic – če kdo razume to obdobje, ga zaprte osebe.

 • P. Bogdan Rus (photo: Osebni arhiv)
  30.12.2020, 21:38

  Redovnik, ki ga lahko srečate na vhodu šempetrske bolnišnice

  Leto, ki se izteka, je v vsem drugačno – pred nas je postavilo mnoge izzive, preizkuša nas v sočutju, meri, koliko smo pripravljeni krotiti egoizem in sprejeti novo realnost. Tudi prazniki minevajo drugače čisto za vse. Župniki mašujejo v praznih cerkvah, verniki se zbiramo v domačih dnevnih sobah, veliko duhovnikov, redovnikov in redovnic pa se odločilo, da ne pomaga le z molitvijo, ampak z živo vero – postali so prostovoljci v mnogih domovih in bolnišnicah.