Marjan Bunič
Andrej Novljan
Tone Gorjup

Božično praznovanje v Kewju

25.12.2009, 22:03 Matjaž Merljak

Božično praznovanje v Kewju je bilo lepo. Čeprav je polnočnica v lurški votlini pod zvezdami posebno doživetje, je letos nismo mogli izvesti. Zaradi slabega vremena je bila v cerkvi.

Kot je v našem jutranjem programu poudaril p. Ciril Božič, so poudarek dali veselju, da bi ljudje na novo doživeli praznike. Kot je še dejal, imajo ob tem veliko lepih možnosti, da kot posamezniki, zakonci in družine poživijo lepe vezi, ki jih priklepajo na družine in narod ter domovino. Prosili so za božji blagoslov, za srečo in zdravje, kajti če imamo to, nam nič drugega ne more manjkati.

P. Ciril je še dejal, da so se ljudje pripeljali tudi iz sto kilometrov oddaljenih krajev. Tudi sam jih bo v prihodnjih dneh obiskal po različnih krajih, v adventu pa so v več krajih imeli pripravo in spovedovanje.

Imajo pa v lurški votlini kot vsako leto jaslice. Letos so še posebej polne luči. Simon Gril, podpredsednik pastoralnega sveta, se je zelo potrudil in jih obogatil z novimi lučmi.

Jaslice v Kewju v Melbournu
Jaslice v Kewju v Melbournu © Spletna stran slovenskega misijona v Kewju

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.