Nataša LičenNataša Ličen
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Tanja DominkoTanja Dominko
Marijin kip na Crnici - Medžugorje (foto: Marjana Debevec)
Marijin kip na Crnici - Medžugorje | (foto: Marjana Debevec)

Ko mladi prinesejo duh Medžugorja v Slovenijo

Novice | 21.08.2024, 09:00 Petra Stopar

V Škofijskem odboru za mladino (ŠOM) Murska Sobota letos pripravljajo že 4. Mladinski festival. Ideja zanj izvira iz Mladifesta, ki se vsako leto odvija v Medžugorju. Milost Medžugorja želijo z Mladinskim festivalom podeliti tudi s slovensko mladino. Vera mladih z dogodki, kot je Mladinski festival, vsako leto raste in se utrjuje, pravijo v ŠOM.

Letošnji Mladinski festival bo v soboto, 24. avgusta, v župnijski cerkvi sv. Cirila in Metoda v Radencih. Pripravljajo celodnevni program, poln molitve, petja, plesa ter zanimivih katehez in pričevanj naših gostov. Program vsako leto zaključijo s sveto mašo, adoracijo in procesijo. Nanj organizatorji vabijo mlade iz vse Slovenije.

Trudijo se, da bi ponudili program, ki bo mlade združeval, jih opogumljal v živi veri in jih navdihoval, da bodo tudi sami pričevali za Kristusa, je za naš radio povedala Petra Vinčec s ŠOM. Geslo, ki so ga izbrali za tokratni festival, so besede iz Marijinega hvalospeva: »Moja duša poveličuje Gospoda!« 

Gostje, ki bodo letos obogatili festival s katehezami in pričevanji, so Anja Kastelic, zakonca Anja in Vid Planinc, p. Andraž Arko in skupnost Cenacolo. Več pa na Facebook strani ŠOM.

Program mladinskega festivala
Program mladinskega festivala © Facebook Škofijskega odbora za mladino Murska Sobota

Novice
Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki) Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki)

25 let Župnije Maribor Košaki

Župnija bl. škofa Antona Martina Slomška – Maribor Košaki je bila ustanovljena 15. avgusta 1998. Ob svojem drugem pastoralnem obisku v Sloveniji je sedaj že sv. papež Janez Pavel II., 19. ...