Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Mladinski festival (foto: Škofijski odbor za mladino Murska Sobota)
Mladinski festival | (foto: Škofijski odbor za mladino Murska Sobota)

S teboj, Mati Marija – v Radencih 3. Mladinski festival

Slovenija | 25.08.2023, 10:07 Petra Stopar

V župniji sv. Cirila in Metoda v Radencih bo v soboto, 26. avgusta, Mladinski festival. Škofijski odbor za mladino Murska Sobota ga pripravlja po vzoru Mladifesta v Medžugorju. Dogajanje se bo začelo ob 10.00 in sklenilo proti večeru s sveto mašo, procesijo, adoracijo in slavilnim koncertom.

V osrčje Mladinskega festivala, ki ga škofijski odbor za mladino vsako leto pripravi v času med velikim in malim šmarnom, je postavljena Marijina milost, je povedala članica odbora Petra Vinčec. Mladi bodo lahko prisluhnili katehezama, ki ju bosta vodila s. Ana Šuštar in p. Zvonimir Pavičić iz Medžugorja, ter pričevanjem zakoncev Kuzma, Stegu in Mateje Količ. Festival se bo ob 18.00 nadaljeval z molitvijo rožnega venca pred sveto mašo.

Petra Vinčec še pravi, da so potrebe mladih kljub majhnosti škofije velike, zato jo veseli, da se lahko mladi povezujejo znotraj dogodkov, kakršen je omenjeni festival. Nanj so seveda vabljeni udeleženci z vseh koncev Slovenije.

Mladinski festival - program
Mladinski festival - program © Škofijski odbor za mladino Murska Sobota

Celotnemu pogovoru lahko tudi prisluhnete v posnetku oddaje Utrip Cerkve v Sloveniji.

Slovenija
Duhovniki (photo: Rok Mihevc) Duhovniki (photo: Rok Mihevc)

»Vladajoči našega dela ne razumejo«

Na spremembe zakona o verski svobodi so se odzvale tudi verske skupnosti. Vladajoče spodbujajo, da obudijo pristen dialog z verskimi skupnostmi, izogibajoč se enostranskih in škodljivih odločitev. ...

Kongresni trg so preplavile zastavice v spomin na otroke, umrle v postopkih splava (photo: Pohod za življenje) Kongresni trg so preplavile zastavice v spomin na otroke, umrle v postopkih splava (photo: Pohod za življenje)

"Hudo nam je pogledati vse te zastavice."

Nosilci Pohoda za življenje so dopoldne na Kongresni trg prinesli zastavice v spomin na umrle Slovence v postopkih splava. Izrazili so tudi nasprotovanje uvedbi zakona o prostovoljnem končanju ...