Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović
Maša narodov v Medžugorju (foto: Marjana Debevec)
Maša narodov v Medžugorju | (foto: Marjana Debevec)

Mladifest v Radencih

Novice | 27.08.2022, 15:10 Marjana Debevec

V Radencih se je pred eno uro začel drugi Mladinski festival. Z geslom ’S teboj, mati Marija’ želijo tudi v Slovenijo prenesti utrip Medžugorja.

Murskosoboški škofijski odbor za mlade po vzoru Mladifesta iz Medžugorja že drugič pripravlja festival za mlade. Lani so ga izvedli v spletni obliki, letos pa v živo. Festival so začeli z molitvijo k Svetemu Duhu in pesmimi. V katehezi je mladim novomašnik Janez Meglen spregovoril o tem, zakaj sploh biti veren v današnjem času.

O nadaljevanju popoldanskega programa pa več voditelj odbora za mlade Aljaž Baša. »Potem bo pričevanje ene družine iz naše škofije, ki je sprejela svojega otroka invalida. Starša bosta malo spregovorila o tej preizkušnji.« Mladi bodo nato imeli priložnost za spoved in malico. Sledila bo molitev rožnega venca in ob 19. uri sveta maša, ki jo bo daroval škof Peter Štumpf.

»Po sveti maši bo procesija s kipom Kraljice miru, ki smo ga kupili v Medžugorju, po Radencih. In ko se bomo vrnili nazaj – kakor spodbujajo v Medžugorju: Po Mariji K Jezusu – bomo imeli še kratko adoracijo in slavilni glasbeni večer

Marijin kip na Crnici, kjer se prvič prikazala Marija v Medžugorju
Marijin kip na Crnici, kjer se prvič prikazala Marija v Medžugorju © Marjana Debevec

S tem velikim dogodkom mandat zaključuje škofijski odbor za mlade. »Ko gledam nazaj, z veseljem zaključujemo s tem odborom devetih mladih, ki so mi pomagali. Lahko rečem, da nas je Božja Previdnost tudi malo preizkušala, če smo kaj sposobni narediti v covid razmerah. Lahko rečem, da nismo nikoli odnehali s svojim delom in dogodki z mladimi. Ko je bil covid, smo preselili stvari na zoom, romanja smo imeli, enkrat na mesec smo se zbirali pri svetih mašah, potem smo imeli razne kateheze, pa tudi družabne večere,« je še povedal Aljaž Baša. Letošnji

Mladinski festival v Radencih je zanje znamenje Božje previdnosti, da z dogodkom, katerega so si močno želeli pripraviti vsa leta njihovega delovanja, zaključijo svoje poslanstvo.

Novice