Nataša LičenNataša Ličen
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup
Škof Peter Štumpf z mladimi na Mladifestu (foto: Sonja Kamplet Rotar)
Škof Peter Štumpf z mladimi na Mladifestu | (foto: Sonja Kamplet Rotar)

“S teboj, mati Marija”

Cerkev na Slovenskem | 29.08.2022, 11:33 Tone Gorjup

V župniji sv. Cirila in Metoda v Radencih je v soboto potekal 2. Mladinski festival v Sloveniji, ki ga je pripravil odbor za mlade škofije Murska Sobota bo po vzoru Mladifesta iz Medžugorja. Z geslom festivala “S teboj, mati Marija” so organizatorji želeli k nam prenesti utrip Medžugorja.

Gre za dogodek, ki je bil namenjen vsem generacijam s posebnim ozirom na mlade. V središču srečanja je bila sveta maša, ki jo je daroval domači ordinarij škof Peter Štumpf. V duhu gesla je pri pridigi dejal: »Nebeška Mati Marija nas je v duhu medžugorskega veselja danes povabila v Radence. Zato je to za nas tudi velik praznik veselja, upanja in tolažbe. Vedno, ko romamo k Mariji, smo nekako razpoloženi po domače. Gremo namreč k Materi, ki nas čaka in se nas veseli. Vemo, da nam bo prisluhnila in tudi uslišala.«

Škof Štumpf je spomnil, da se je potrebno na romanje pripraviti, podobno je tudi z Mladifestom v Radencih. Še bolj pomembno je, da se pripravimo na življenjsko romanje in povabimo Marijo naj nas spremlja na poti.

© Sonja Kamplet Rotar

© Sonja Kamplet Rotar

© Sonja Kamplet Rotar

© Sonja Kamplet Rotar

© Sonja Kamplet Rotar

© Sonja Kamplet Rotar

© Sonja Kamplet Rotar

© Sonja Kamplet Rotar

Cerkev na Slovenskem