Jure SešekJure Sešek
Miha MočnikMiha Močnik
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Papež Frančišek na velikonočni ponedeljek (foto: Vatican Media)
Papež Frančišek na velikonočni ponedeljek | (foto: Vatican Media)

Papež: Gospodovo vstajenje prinaša neizmerno veselje

Svet | 01.04.2024, 16:32 Petra Stopar

Na velikonočni ponedeljek je papež Frančišek z okna apostolske palače zmolil molitev »Raduj se, Kraljica nebeška«. Pod vtisom evangelija po Mateju, ki opisuje žene, ki so srečale Jezusa pri praznem grobu, je nagovoril zbrano množico romarjev na Trgu sv. Petra.

Po papeževih besedah je veselje, ki se rojeva iz živega srečanja z Vstalim, močno čustvo, ki žene spodbuja, da ga delijo z drugimi ljudmi:

»Deliti veselje je čudovita izkušnja, ki se jo učimo že od malih nog. Pomislite na otroka, ki v šoli dobi dobro oceno in komaj čaka, da jo pokaže svojim staršem, na mladega človeka, ki doseže svoj prvi športni uspeh, ali na družino, v kateri se rodi otrok. O takšnih trenutkih veselja želimo takoj vsem spregovoriti. Takšna je bila tudi izkušnja žensk na velikonočno jutro, vendar veliko večjih razsežnosti. Zakaj? Ker Jezusovo vstajenje ni le čudovita novica ali srečen konec zgodbe, ampak nekaj, kar popolnoma in za vedno spremeni naše življenje. To je zmaga življenja nad smrtjo in zmaga upanja nad malodušnostjo, Gospodova navzočnost vse napolni z lučjo.«

Svet
Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče) Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče)

Kaj hitro se je naredila prava vrsta ...

Tudi v DEOS Center starejših Črnuče je prišla pomlad in s tem čas za spremembe. Tako so stanovalci medse povabili dijaki Srednje frizerske šole, ki so se vabilu z veseljem odzvali, pišejo na ...