Nataša LičenNataša Ličen
Andrej NovljanAndrej Novljan
Tanja DominkoTanja Dominko
Ideologija LGBT se širi po šolah (foto: Pixabay)
Ideologija LGBT se širi po šolah | (foto: Pixabay)

Otroke so zavajali v spremembo spola

Novice | 10.09.2023, 07:10 Marjana Debevec

Nemška vlada je sprejela zakon o samodoločitvi spola na upravnih enotah. Zakon izhaja iz predpostavke, da spol ni naravna danost, temveč stvar izbire posameznika, ki jo lahko v življenju tudi večkrat spremeni. Po drugi strani pa se v več državah, kjer podobna zakonodaja velja že več let, vrstijo tožbe proti ministrstvom in zdravstvenim ustanovim, ker so bili mladi pri spodbujanju k spremembi spola zavedeni.

Nemški zakon predvideva možnost spremembe spola v dokumentih enkrat letno, izkoristijo pa jo lahko državljani od 14. leta naprej, torej tudi mladoletne osebe. Tamkajšnja vlada se pri tem sklicuje na podobne zakonodaje v več državah kot so Argentina, Čile, Malta, Danska, Luksemburg, Belgija, Irska, Portugalska, Islandija, Nova Zelandija, Norveška, Urugvaj in Švica, pred kratkim sta jih sprejeli tudi Španija in Finska.

Naše otroke so zavajali!

Medtem pa iz Velike Britanije prihajajo novice o prvih tožbah ministrstva za izobraževanje s strani skupine staršev, katerih otroci so si spremenili spol ravno zaradi izobraževalnega sistema, ki je dopuščal oziroma celo priporočal ideološko obarvana gradiva in mladoletne mimo vednosti staršev usmerjal v spremembo spola, za Iskreni.net piše Mojca Belcl Magdič.

Mati najstnika, starega 16 let, na primer trdi, da se njegova šola ni ozirala na mnenje psihoterapevtov, ki so bili prepričani, da mu ne bi smeli dovoliti prehoda v ženski spol. Mentor na šoli, ki jo je obiskoval njen sin, ji je po tem, ko je izrazila svoje pomisleke, sporočil, da šoli ni potrebno sodelovati z njo, ker je njen sin pri 16 letih odrasel.

Starši, ki tožijo ministrstvo za izobraževanje, so na svoji spletni strani zapisali, da je ideologija spola v zadnjih 10 letih v Veliki Britaniji zasedla celoten izobraževalni sistem.

Zaprli bodo kliniko za spremembo spola

Že pred tem so edini kliniki za spol, ki je na letni ravni obravnavala po več tisoč spolno zmedenih otrok in najstnikov, odredili neodvisno komisijo. Ta je razkrila osupljive podatke, da so mladoletnim postavljali napačne diagnoze, jim prehitro predpisovali zaviralce pubertete in druga sredstva, ki so na njih pustila doživljenjske posledice.

Kliniko naslednje leto čaka zaprtje, prav tako pa skupinska tožba več kot 1000 družin, katerih otroci so postali žrtve nestrokovne obravnave malomarnih zdravnikov, še poroča Belcl Magdič.

Problemi so se samo še poglobili

Podobne primere tožb zdravstvenih ustanov prihajajo tudi iz ZDA, kjer spremembe spola z uvajanjem hormonskih sredstev in kirurškimi posegi izvajajo že vrsto let. Številni mladi se sedaj zavedajo, da njihovi problemi niso rešeni – še več: samo poglabljajo se.

O tem si lahko več ogledamo v odmevnem filmu Kaj je ženska, ki ga je v slovenščino prevedel Inštitut Integrum in si ga lahko ogledate v nadaljevanju. Upamo, da se bomo iz teh primerov kaj naučili tudi v Sloveniji.

Novice
Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek) Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek)

Skrb za ostarelo mami

Živimo v hiši skupaj z mamo, ki ima 85 let. Po možganski kapi 11 let nazaj se je življenje zanjo močno spremenilo. Spremenilo se je tudi za tiste, ki živimo z njo in skrbimo zanjo: to sta sestrina ...

Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise) Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise)

Dobra arhitektura ni modna muha.

Odprte hiše Slovenije, vseslovenski tridnevni arhitekturni festival, letos že petnajstič po vrsti odpira najsodobnejšo slovensko arhitekturno produkcijo, nove in prenovljene arhitekturne projekte ...