Meta PotočnikMeta Potočnik
Papež Frančišek (foto: Vatikan Media)
Papež Frančišek | (foto: Vatikan Media)

Papež še naprej dobro okreva

Novice | 10.06.2023, 12:43 Petra Stopar

Direktor Tiskovnega urada Svetega sedeža Matteo Bruni je sinoči podal novo izjavo za javnost o papeževem zdravstvenem stanju, poroča spletni portal Vatican News. Sveti oče po operaciji še naprej dobro okreva.

Nima povišane temperature, vrednosti krvnega tlaka so normalne, nima več infuzije in še naprej dobiva tekočo hrano. Popoldan je čas posvetil molitvi in delovnim dejavnostim. Zvečer je prejel evharistijo.

Papež je po navedbah Tiskovnega urada Svetega sedeža ganjen nad številnimi sporočili, ki jih še vedno prejema. Še posebej se je zahvalil otrokom z onkološkega oddelka bolnišnice Gemelli, katerih risbe in sporočila je prejel. Njim, pa tudi zdravstvenemu osebju, medicinskim sestram, socialno-zdravstvenim delavcem in duhovnim pomočnikom izraža hvaležnost za njihovo bližino in molitve.

Kot smo že poročali, so papežu že nekaj mesecev bolečine povzročali žepki v debelem črevesu. Za datum operacije pa se je sam odločil, glede na svoje obveznosti. Zapletov med triurno operacijo ni bilo in tudi niso našli kakršnihkoli drugih patoloških sprememb. 

Novice
Fotografija je simbolična (photo: Rok Mihevc) Fotografija je simbolična (photo: Rok Mihevc)

Premestitve duhovnikov v škofiji Novo mesto

V Škofiji Novo mesto so zaključili z imenovanji in osebnimi spremembami škofijskih duhovnikov, podatke so javno objavili na spletni strani škofije. Tudi duhovniki so že dobili dekrete, v ...

Praznovanja so se udeležili številni verniki (photo: Picasa) Praznovanja so se udeležili številni verniki (photo: Picasa)

Samo svetnik lahko tako prebudi eno mesto!

V središču jubileja, ki ga koprska škofija obhaja ob 1500 letnici prihoda Sv. Nazarija v Koper, je današnji praznik, saj 19. junija obhajamo njegov god. Nanj so se v stolni župniji, koprski ...

Monika Brilly (photo: Maja Morela) Monika Brilly (photo: Maja Morela)

Meliso v vodo za osvežitev

V tokratnih minutah za svetovanje smo se osredotočili na osvežilne pijače, ki jih lahko pripravimo doma. S tovrstnimi napitki sel lahko hladimo v prihajajočih vročih dneh. Gostja je bila Monika ...