Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Papež Frančišek (foto: Vatikan Media)
Papež Frančišek | (foto: Vatikan Media)

Papež še naprej dobro okreva

Novice | 10.06.2023, 12:43 Petra Stopar

Direktor Tiskovnega urada Svetega sedeža Matteo Bruni je sinoči podal novo izjavo za javnost o papeževem zdravstvenem stanju, poroča spletni portal Vatican News. Sveti oče po operaciji še naprej dobro okreva.

Nima povišane temperature, vrednosti krvnega tlaka so normalne, nima več infuzije in še naprej dobiva tekočo hrano. Popoldan je čas posvetil molitvi in delovnim dejavnostim. Zvečer je prejel evharistijo.

Papež je po navedbah Tiskovnega urada Svetega sedeža ganjen nad številnimi sporočili, ki jih še vedno prejema. Še posebej se je zahvalil otrokom z onkološkega oddelka bolnišnice Gemelli, katerih risbe in sporočila je prejel. Njim, pa tudi zdravstvenemu osebju, medicinskim sestram, socialno-zdravstvenim delavcem in duhovnim pomočnikom izraža hvaležnost za njihovo bližino in molitve.

Kot smo že poročali, so papežu že nekaj mesecev bolečine povzročali žepki v debelem črevesu. Za datum operacije pa se je sam odločil, glede na svoje obveznosti. Zapletov med triurno operacijo ni bilo in tudi niso našli kakršnihkoli drugih patoloških sprememb. 

Novice
Duhovniki (photo: Rok Mihevc) Duhovniki (photo: Rok Mihevc)

»Vladajoči našega dela ne razumejo«

Na spremembe zakona o verski svobodi so se odzvale tudi verske skupnosti. Vladajoče spodbujajo, da obudijo pristen dialog z verskimi skupnostmi, izogibajoč se enostranskih in škodljivih odločitev. ...