Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Poliklinika Gemelli (foto: Vatican News)
Poliklinika Gemelli | (foto: Vatican News)

Papež drugo noč v bolnišnici preživel mirno

Svet | 09.06.2023, 10:36 Alen Salihović

Vatikanski tiskovni urad je zjutraj sporočil, da okrevanje papeža Frančiška po operaciji poteka brez zapletov. Tudi drugo noč je preživel mirno. Dodatne informacije naj bi Tiskovni urad svetega sedeža posredoval v prihodnjih urah.

Sicer je papež na včerajšnji praznik Sv. Rešnjega telesa in krvi prejel sveto obhajilo, večino dneva pa je počival.

Opravil je tudi telefonski pogovor, poklical je mamo malega Miguela Angela, ki ga je krstil 31. marca, ko je bil v bolnišnici Gemelli zaradi vnetja dihal. Želel se ji je zahvaliti za plakat, s katerim mu je njena družina zaželela čimprejšnje okrevanje. Kot je zapisal Tiskovni urad Svetega sedeža, jo je papež poklical po telefonu, saj ga je »ganila« naklonjenost, ki je razvidna iz plakata s fotografijami in dobrimi željami družine. Starejša sinova sta se svetemu očetu med drugim zahvalila, da je krstil njunega najmlajšega bratca. Družina je prav tako izrazila upanje, da se bodo lahko srečali z s papežem in bo tako lahko bolje spoznal celotno družino, saj je sedaj tudi on del njihovega življenja.

Vir: Vatican News

Svet, Papež in Sveti sedež
Duhovniki (photo: Rok Mihevc) Duhovniki (photo: Rok Mihevc)

»Vladajoči našega dela ne razumejo«

Na spremembe zakona o verski svobodi so se odzvale tudi verske skupnosti. Vladajoče spodbujajo, da obudijo pristen dialog z verskimi skupnostmi, izogibajoč se enostranskih in škodljivih odločitev. ...