Nataša LičenNataša Ličen
Andrej NovljanAndrej Novljan
Tanja DominkoTanja Dominko
Poliklinika Gemelli (foto: Vatican News)
Poliklinika Gemelli | (foto: Vatican News)

Papež drugo noč v bolnišnici preživel mirno

Svet | 09.06.2023, 10:36 Alen Salihović

Vatikanski tiskovni urad je zjutraj sporočil, da okrevanje papeža Frančiška po operaciji poteka brez zapletov. Tudi drugo noč je preživel mirno. Dodatne informacije naj bi Tiskovni urad svetega sedeža posredoval v prihodnjih urah.

Sicer je papež na včerajšnji praznik Sv. Rešnjega telesa in krvi prejel sveto obhajilo, večino dneva pa je počival.

Opravil je tudi telefonski pogovor, poklical je mamo malega Miguela Angela, ki ga je krstil 31. marca, ko je bil v bolnišnici Gemelli zaradi vnetja dihal. Želel se ji je zahvaliti za plakat, s katerim mu je njena družina zaželela čimprejšnje okrevanje. Kot je zapisal Tiskovni urad Svetega sedeža, jo je papež poklical po telefonu, saj ga je »ganila« naklonjenost, ki je razvidna iz plakata s fotografijami in dobrimi željami družine. Starejša sinova sta se svetemu očetu med drugim zahvalila, da je krstil njunega najmlajšega bratca. Družina je prav tako izrazila upanje, da se bodo lahko srečali z s papežem in bo tako lahko bolje spoznal celotno družino, saj je sedaj tudi on del njihovega življenja.

Vir: Vatican News

Svet, Papež in Sveti sedež
Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek) Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek)

Skrb za ostarelo mami

Živimo v hiši skupaj z mamo, ki ima 85 let. Po možganski kapi 11 let nazaj se je življenje zanjo močno spremenilo. Spremenilo se je tudi za tiste, ki živimo z njo in skrbimo zanjo: to sta sestrina ...

Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise) Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise)

Dobra arhitektura ni modna muha.

Odprte hiše Slovenije, vseslovenski tridnevni arhitekturni festival, letos že petnajstič po vrsti odpira najsodobnejšo slovensko arhitekturno produkcijo, nove in prenovljene arhitekturne projekte ...