Damijana MedvedDamijana Medved
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Marjana DebevecMarjana Debevec
Papež je zaradi zdravstvenih težav in bolečin pogosto sedel na invalidski voziček (foto: Divisione Produzione Fotografica)
Papež je zaradi zdravstvenih težav in bolečin pogosto sedel na invalidski voziček | (foto: Divisione Produzione Fotografica)

Tri urna operacija papeža Frančiška minila brez zapletov

Novice | 07.06.2023, 19:09 Robert Božič

"Sveti oče je dobro, je buden, pozoren in se je že šalil z menoj!" je za VaticanNews povedal kirurg Sergio Alfieri, ki je popoldne operiral papeža Frančiška v rimski bolnišnici Gemelli. Novinarjem je pojasnil, da je operacija potekala brez zapletov in da naj bi papež popolnoma okreval v običajnem roku za takšen poseg.

Po poročanju Vatican News je kirurg dejal, da operacija ni bila nujna, saj bi v nasprotnem papeža operirali že včeraj, ko so mu opravili predoperativne preglede. Pepež zdaj že počiva v zanj pripravljeni bolniški sobi v enem od zgornjih nadstropij bolnišnice.

Zahvala bolnišničnemu osebju

Kirurg Alfieri, ki je že julija 2021 operiral papeža Frančiška zaradi simptomatske divertikularne stenoze debelega črevesa, je izjavil, da "sveti oče nikoli ni imel težav" s splošno anestezijo, "ne danes ne pred dvema letoma."

Kirurg se je ob koncu pogovora z novinarji zahvalil osebju bolnišnice Gemelli, »za njihovo predanost, strokovnost in trdo delo.«

Bolnišnica Gemelli
Bolnišnica Gemelli © VaticanNews

Vodja tiskovnega urada Svetega sedeža Matteo Bruni je po današnjem dopoldanskem sprejemu papeža v bolnišnici Gemelli sporočil, da naj bi mu popoldne ob splošni anesteziji opravili operacijo z odprto trebušno steno, da bi preprečili zaporo črevesja. Po njegovih besedah je bila operacija nujna zaradi ukleščene trebušne kile, ki Frančišku povzroča bolečine in težave s črevesjem. Povedal je še, da ima pooperativno kilo, ki nastane na mestu predhodne operacije.

To je že tretjič, da je papež Frančišek sprejet v bolnišnico A. Gemelli. Papež Frančišek je marca v tej ustanovi preživel štiri dni, ko so ga zdravili zaradi bronhitisa, ki mu je povzročal težave z dihanjem. 4. julija 2021 pa je bil papež operiran zaradi simptomatske divertikularne stenoze debelega črevesa.

Novice
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Eva Golob (photo: ZSPM) Eva Golob (photo: ZSPM)

Eva Golob: Ponosni na podeželske korenine

»Vsako leto pripravimo zelo pester program skozi celo leto in številni naši dogodki so tradicionalni. Eden takih je državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki bo (danes) v Velikih Laščah potekal že ...