Slavi KoširSlavi Košir
Miha MočnikMiha Močnik
Tanja DominkoTanja Dominko
Papež Frančišek (foto: Divisione Produzione Fotografica)
Papež Frančišek | (foto: Divisione Produzione Fotografica)

Zdravljenje poteka brez zapletov.

Papež in Sveti sedež | 08.06.2023, 15:10 Marjana Debevec

Papež Frančišek je prvo noč po operaciji dobro prestal. Zdravnik, ki ga je operiral, je sporočil, da se sveti oče dobro počuti in da se je takoj, ko se je prebudil, že pošalil in ga vprašal, kdaj ga bo še tretjič operiral. Papež diha samostojno, sedaj počiva.

Zapletov med triurno operacijo ni bilo in tudi niso našli kakršnihkoli drugih patoloških sprememb. Po takšnem posegu je bivanje v bolnišnici običajno od pet do sedem dni. Tiskovni predstavnik Matteo Bruni pa je dodal, da se papež zahvaljuje za vse molitve in sporočila. Kot smo že poročali, so papežu že nekaj mesecev bolečine povzročali žepki v debelem črevesu. Za datum operacije pa se je sam odločil, glede na svoje obveznosti.

Papež in Sveti sedež
Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek) Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek)

Skrb za ostarelo mami

Živimo v hiši skupaj z mamo, ki ima 85 let. Po možganski kapi 11 let nazaj se je življenje zanjo močno spremenilo. Spremenilo se je tudi za tiste, ki živimo z njo in skrbimo zanjo: to sta sestrina ...

Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise) Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise)

Dobra arhitektura ni modna muha.

Odprte hiše Slovenije, vseslovenski tridnevni arhitekturni festival, letos že petnajstič po vrsti odpira najsodobnejšo slovensko arhitekturno produkcijo, nove in prenovljene arhitekturne projekte ...