Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Rok MihevcRok Mihevc
Ritem srca 2023 (foto: Andrej Jerman)
Ritem srca 2023 | (foto: Andrej Jerman)

Pridite se duhovno obogatiti na Ritem srca

Festival Ritem srca | 24.05.2023, 09:21 Uredništvo Radia Ognjišče

Pa je tu Ritem srca 2023. Danes, 25. maja, bo praznik sodobne krščanske glasbe, dogodek za mlade in mlade po srcu, ki se ga že zelo veselimo. K temu bo (kot kaže) prispeval tudi jasen in topel večer.

Nastopajoči na Ritmu srca

Tudi tokrat bo, če bo vreme dopuščalo, festival potekal na prostem na forumu Zavoda sv. Stanislava, med stavbama Škofijske klasične gimnazije in Osnovne šole Alojzija Šuštarja. Na letošnjem festivalu se bo z novo glasbo predstavilo šest izvajalcev, katerih pesmi so bile izbrane prek festivalskega razpisa. Z nami bodo: Denis Trap, Matej Šoklič, Petra Stopar, Neža in Damjan Pančur, Brigita Pintar in Lea Boršič ter Miha Novak.

Miha Novak, Neža in Damjan Pančur ter Denis Trap
Miha Novak, Neža in Damjan Pančur ter Denis Trap © Rok Mihevc

 

Matej Šoklič, Lea Boršič in Brigita Pintar ter Petra Stopar
Matej Šoklič, Lea Boršič in Brigita Pintar ter Petra Stopar © Rok Mihevc

Vsa glasba bo izvedena v živo ob spremljavi festivalskega benda, ki ga sestavljajo Andrej Jerman, Jan Gerl, Andrej Pušenjak, Vid Ušeničnik, Tine Lustek ter bacvokalisti Manca Hribar, Jakob Čuk in Polona Mežnar. 

Ritem srca 2023
Ritem srca 2023

Festivalsko dogajanje in Mali oder

Glavno festivalsko dogajanje se bo začelo ob 19.30 na glavnem odru, že pred tem pa bo od 17.30 naprej festivalsko prizorišče zaživelo ob pestri ponudbi festivalskih stojnic ter dogajanja na Malem odru. Na njem bo potekal t. i. "Open mic" oz. "Odprti mikrofon", prav tako pa bodo nastopajoči v sproščenem klepetu predstavili nove pesmi ter navzočim zaupali tudi kaj o sebi. Slastno piko na "i" pa bo festivalski izkušnji in vzdušju dodala ponudba hrane in pijače, ki bo na voljo na samem prizorišču. Z nami bo masterchef 2022 Luka Novak.

Luka Novak
Luka Novak © POP TV

Vstopnice so v predprodaji

Vstopnice so na voljo v predprodaji preko spleta in bodo tudi na dan dogodka na samem prizorišču. V predprodaji bodo na voljo po znižani ceni. Kupite jih lahko tukaj.

Ritem srca 2023
Ritem srca 2023

Festival Ritem srca
Fotografija je simbolična (photo: Rok Mihevc) Fotografija je simbolična (photo: Rok Mihevc)

Premestitve duhovnikov v škofiji Novo mesto

V Škofiji Novo mesto so zaključili z imenovanji in osebnimi spremembami škofijskih duhovnikov, podatke so javno objavili na spletni strani škofije. Tudi duhovniki so že dobili dekrete, v ...

Praznovanja so se udeležili številni verniki (photo: Picasa) Praznovanja so se udeležili številni verniki (photo: Picasa)

Samo svetnik lahko tako prebudi eno mesto!

V središču jubileja, ki ga koprska škofija obhaja ob 1500 letnici prihoda Sv. Nazarija v Koper, je današnji praznik, saj 19. junija obhajamo njegov god. Nanj so se v stolni župniji, koprski ...

Monika Brilly (photo: Maja Morela) Monika Brilly (photo: Maja Morela)

Meliso v vodo za osvežitev

V tokratnih minutah za svetovanje smo se osredotočili na osvežilne pijače, ki jih lahko pripravimo doma. S tovrstnimi napitki sel lahko hladimo v prihajajočih vročih dneh. Gostja je bila Monika ...

Plinsko-parna enota (PPE-TOL) predstavlja največjo energetsko-okoljsko naložbo Energetike Ljubljana doslej. Omogočila bo 70-odstotno zmanjšanje uporabe premoga ter s tem pomemben korak v umikanju premoga iz Ljubljane in Slovenije. (photo: Energetika Ljubljana) Plinsko-parna enota (PPE-TOL) predstavlja največjo energetsko-okoljsko naložbo Energetike Ljubljana doslej. Omogočila bo 70-odstotno zmanjšanje uporabe premoga ter s tem pomemben korak v umikanju premoga iz Ljubljane in Slovenije. (photo: Energetika Ljubljana)

Slovenci odlični pri varčevanju z energijo

Agencija za energijo je objavila, da smo po začasnih podatkih v Sloveniji lani dosegli 2296 gigavatnih ur prihrankov energije pri končnih porabnikih, kar je bistveno več, kot je zahtevano. ...