Blaž LesnikBlaž Lesnik
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović
Ritem srca 2023 (foto: Andrej Jerman)
Ritem srca 2023 | (foto: Andrej Jerman)

Pridite se duhovno obogatiti na Ritem srca

Festival Ritem srca | 24.05.2023, 09:21 Uredništvo Radia Ognjišče

Pa je tu Ritem srca 2023. Danes, 25. maja, bo praznik sodobne krščanske glasbe, dogodek za mlade in mlade po srcu, ki se ga že zelo veselimo. K temu bo (kot kaže) prispeval tudi jasen in topel večer.

Nastopajoči na Ritmu srca

Tudi tokrat bo, če bo vreme dopuščalo, festival potekal na prostem na forumu Zavoda sv. Stanislava, med stavbama Škofijske klasične gimnazije in Osnovne šole Alojzija Šuštarja. Na letošnjem festivalu se bo z novo glasbo predstavilo šest izvajalcev, katerih pesmi so bile izbrane prek festivalskega razpisa. Z nami bodo: Denis Trap, Matej Šoklič, Petra Stopar, Neža in Damjan Pančur, Brigita Pintar in Lea Boršič ter Miha Novak.

Miha Novak, Neža in Damjan Pančur ter Denis Trap
Miha Novak, Neža in Damjan Pančur ter Denis Trap © Rok Mihevc

 

Matej Šoklič, Lea Boršič in Brigita Pintar ter Petra Stopar
Matej Šoklič, Lea Boršič in Brigita Pintar ter Petra Stopar © Rok Mihevc

Vsa glasba bo izvedena v živo ob spremljavi festivalskega benda, ki ga sestavljajo Andrej Jerman, Jan Gerl, Andrej Pušenjak, Vid Ušeničnik, Tine Lustek ter bacvokalisti Manca Hribar, Jakob Čuk in Polona Mežnar. 

Ritem srca 2023
Ritem srca 2023

Festivalsko dogajanje in Mali oder

Glavno festivalsko dogajanje se bo začelo ob 19.30 na glavnem odru, že pred tem pa bo od 17.30 naprej festivalsko prizorišče zaživelo ob pestri ponudbi festivalskih stojnic ter dogajanja na Malem odru. Na njem bo potekal t. i. "Open mic" oz. "Odprti mikrofon", prav tako pa bodo nastopajoči v sproščenem klepetu predstavili nove pesmi ter navzočim zaupali tudi kaj o sebi. Slastno piko na "i" pa bo festivalski izkušnji in vzdušju dodala ponudba hrane in pijače, ki bo na voljo na samem prizorišču. Z nami bo masterchef 2022 Luka Novak.

Luka Novak
Luka Novak © POP TV

Vstopnice so v predprodaji

Vstopnice so na voljo v predprodaji preko spleta in bodo tudi na dan dogodka na samem prizorišču. V predprodaji bodo na voljo po znižani ceni. Kupite jih lahko tukaj.

Ritem srca 2023
Ritem srca 2023

Festival Ritem srca
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...