Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
EKO čebelarstvo je samostojna intervencija v novem Strateškem načrtu SKP (foto: Čebelarstvo Ferenčak)
EKO čebelarstvo je samostojna intervencija v novem Strateškem načrtu SKP | (foto: Čebelarstvo Ferenčak)

Podaljšani pomembni roki za kmete

Kmetijstvo | 20.02.2023, 14:58 Robert Božič

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano sporoča, da je še drugič podaljšalo rok za prijavo oziroma obnovo prijave v kontrolo integrirane pridelave, v kontrolo ekološkega kmetovanja in v kontrolo ekološkega čebelarjenja in sicer do 20. marca.

Prav tako so podaljšali rok za prijavo oziroma obnovo prijave v kontrolo senene prireje za mleko in meso in sicer do 30. junija letošnjega leta.

Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano še dodajajo, da se bo po novem integrirana pridelava poljščin, zelenjave, hmelja, sadja in oljk ter grozdja podpirala v okviru intervencije kmetijsko-okoljska podnebna plačila – naravni viri v okviru Strateškega načrta skupne kmetijske politike 2023–2027.

Dodajajo tudi, da nov Strateški načrt skupne kmetijske politike uvaja tudi podporo za seneno prirejo mleka in mesa, medtem ko intervenciji Ekološko kmetovanje in Ekološko čebelarjenje ostajata samostojna ukrepa.

Kmetijstvo
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Eva Golob (photo: ZSPM) Eva Golob (photo: ZSPM)

Eva Golob: Ponosni na podeželske korenine

»Vsako leto pripravimo zelo pester program skozi celo leto in številni naši dogodki so tradicionalni. Eden takih je državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki bo (danes) v Velikih Laščah potekal že ...