Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
EKO čebelarstvo je samostojna intervencija v novem Strateškem načrtu SKP (foto: Čebelarstvo Ferenčak)
EKO čebelarstvo je samostojna intervencija v novem Strateškem načrtu SKP | (foto: Čebelarstvo Ferenčak)

Podaljšani pomembni roki za kmete

Kmetijstvo | 20.02.2023, 14:58 Robert Božič

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano sporoča, da je še drugič podaljšalo rok za prijavo oziroma obnovo prijave v kontrolo integrirane pridelave, v kontrolo ekološkega kmetovanja in v kontrolo ekološkega čebelarjenja in sicer do 20. marca.

Prav tako so podaljšali rok za prijavo oziroma obnovo prijave v kontrolo senene prireje za mleko in meso in sicer do 30. junija letošnjega leta.

Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano še dodajajo, da se bo po novem integrirana pridelava poljščin, zelenjave, hmelja, sadja in oljk ter grozdja podpirala v okviru intervencije kmetijsko-okoljska podnebna plačila – naravni viri v okviru Strateškega načrta skupne kmetijske politike 2023–2027.

Dodajajo tudi, da nov Strateški načrt skupne kmetijske politike uvaja tudi podporo za seneno prirejo mleka in mesa, medtem ko intervenciji Ekološko kmetovanje in Ekološko čebelarjenje ostajata samostojna ukrepa.

Kmetijstvo
Primer lažne fotografije, ki jo lahko ustvari umetna inteligenca (photo: Midjourney / Reddit) Primer lažne fotografije, ki jo lahko ustvari umetna inteligenca (photo: Midjourney / Reddit)

Na kaj nas opozarja ta lažna fotografija papeža?

Ste že videli fotografijo papeža Frančiška, ki je oblečen v ogromno belo bundo? V teh dneh je ta fotografija preplavila družbena omrežja in osupnila mnoge, a fotografija je seveda lažna.

V spovednici (photo: Vatican Media) V spovednici (photo: Vatican Media)

"V spovednici niste zato, da bi mučili."

Papež Frančišek je na 5. postno nedeljo svoj nagovor ob opoldanski molitvi naslonil na evangelij o vstajenju Lazarja. Gre za zadnjega od Jezusovih čudežev pred Veliko nočjo. Sporočilo je po ...