Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Zaslužni papež Benedikt XVI. (foto: Vatican Media)
Zaslužni papež Benedikt XVI. | (foto: Vatican Media)

Vatikan objavil molitev za zaslužnega papeža Benedikta XVI.

Novice | 29.12.2022, 07:04 Rok Mihevc

Po novici papeža Frančiška, da je njegov predhodnik papež Benedikt XVI. bolan in da prosi za molitev, so na Facebook strani Vatican News objavili molitev za zdravje zaslužnega svetega očeta.

"Spomnite se ga, zelo je bolan, in prosite Gospoda, naj ga tolaži in podpira vse do konca," je včeraj ob koncu avdience dejal papež Frančišek.

Takoj po avdienci je 95-letnega zaslužnega papeža tudi obiskal v vatikanskem samostanu Mater Ecclesiae, kjer živi od odstopa pred devetimi leti.

MOLITEV ZA ZASLUŽNEGA PAPEŽA BENEDIKTA XVI.

Molimo.

Vsemogočni, večni Bog,
ti si večno zdravje tistih, ki verujejo vate.
Usliši naše molitve za tvojega bolnega služabnika Benedikta
za katerega kličemo pomoč tvoje nežne milosti,
po Kristusu, našem Gospodu.

Amen.

Molitev za zaslužnega papeža Benedikta XVI., ki jo je objavil Vatikan
Molitev zazaslužnega papeža Benedikta XVI., ki jo je objavil Vatikan

Pozivu papeža Frančiška k molitvi za zaslužnega papeža se je pridružil tudi predsednik nemške škofovske konference, limburški škof Georg Bätzing. »Moje misli so pri zaslužnem papežu. Vabim vernike v Nemčiji k molitvi za Benedikta XVI.,« je dejal škof Bätzing.

Nemški kancler Olaf Scholz pa je zaželel hitro okrevanje. "Scholzove misli so z Benediktom XVI.", je v Berlinu dejala namestnica tiskovnega predstavnika vlade Christiane Hoffmann.

Novice
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...