Petra StoparPetra Stopar
Gregor Ravnik (foto: Rok Mihevc)
Gregor Ravnik | (foto: Rok Mihevc)

Kaj glasu opere in zabavne glasbe pomeni prijateljstvo?

Radijski utrip | 21.11.2022, 08:09 Maja Morela Rok Mihevc

Naslednji glas 28. Gala koncerta poslušalci in poslušalke dobro poznate, saj ga pogosto slišite. Pa ne samo v pesmih, ampak tudi v radijskih jinglih. To je Gregor Ravnik, ki mu je bila glasba položena že v zibel. Zdaj je odličen tako na opernih odrih kot v svetu zabavne glasbe.


Nastopili ste na Gala koncertu Radia Ognjišče, ki je posvečen poslušalcem, našim prijateljem. Kaj vam pomeni prijateljstvo?

Prijateljstvo je zame ena lepših besed in čustev. Oseba, ki je prijatelj, je oseba, ki jo imam v svojem življenju najraje. In vesel, da smo to prijateljstvo nocoj delili tudi s tako krasno publiko.

© Rok Mihevc

Verjamem, da ste tudi v glasbenem svetu stkali kar nekaj prijateljskih vezi in spoznali čudovite ljudi s katerimi nastopate. Kako je na odru stati sam ali pa z nekom, ki vam je blizu?

Dobro vprašanje. Sam si sam, skupaj z nekom, ki ga res poznaš in mu lahko rečeš prijatelj, pa je na odru stati veliko lepše, sploh, če veš, kako boš skupaj muziciral oz. če najdeta skupno pot in se razumeta tudi na tem področju.

Odpeli ste pesem Vem, čakata vas še dueta z Ireno Vrčkovnik in Nuško Drašček, s katero bosta odpela pesem Prijatelja za vedno in s tem tudi sklenila naš Gala koncert. Kako je sodelovati s tako krasnima pevkama?

Ne morem povedati s katero je lepše, da ne bi bilo kaj narobe. :) Obe sta krasni, tudi v svoji karieri sem imel priložnost sodelovati z različnimi pevkami. Z Nuško sem že večkrat pel, z Ireno danes prvič. Se veselim, saj sem vesel, če lahko skupaj pojemo, da popeljemo našo glasbeno besedo tudi v občinstvo.

Nuška Drašček in Gregor Ravnik
Nuška Drašček in Gregor Ravnik © Rok Mihevc

Katere njune lastnosti so vas prevzele?

Zelo mi je všeč, da sta obe sproščeni in se pripravljeni prilagoditi tudi glasbeno ter pevsko. In da smo vsi na istem nivoju, da smo prijatelji in skupaj delamo, to je najbolj pomembno.

Irena Vrčkovnik in Gregor Ravnik
Irena Vrčkovnik in Gregor Ravnik © Rok Mihevc

Kaj se vam takoj po točki podi po mislih, kakšen je ta proces, po nastopu, ki ga poslušalci ne vidimo?

Vsak ima verjetno svojega. Če imam več stvari za zapeti, se potem ne fokusiram na tistega, ki je že za mano, grem naprej in se skoncentriram na to, kar prihaja. To je bolj pomembno kot analiza, kar se je že zgodilo.

Radijski utrip
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.