Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
dr. Jože Možina (foto: Robert Vurušič)
dr. Jože Možina | (foto: Robert Vurušič)

Dr. Možina o stotih dneh vlade: Nič velikega ni bilo storjenega

| 08.09.2022, 12:28 Alen Salihović

Vlada pod vodstvom Roberta Goloba obeležuje svoj stoti dan. Koalicijski partnerji, ki so uspehe predstavili v prostorih AGRFT, so zadovoljni z do sedaj opravljenim delom. Ocenjujejo, da je koalicija trdna in deluje usklajeno. Opozicija medtem vladi ob izzivih draginje očita predvsem prepočasno odzivanje. Za komentar prvih sto dni smo vprašali novinarja dr. Jožeta Možino, ki je komentiral tudi predsedniško tekmo. Ob tem smo zbrali nekaj odzivov na vladno predstavitev dela.

Na vprašanje ali se vlada lahko pohvali s čim posebnim je Možina dejal, da z ničemer koristnim. »Nič velikega ni bilo tačas storjeno. Zanimivo, da ko so propagando nastopili po tej devastaciji in diktaturi prejšnje vlade, bi čakal, da se bodo zakopali v delo, pa so izginili za en mesec na dopust, to je res nekaj neverjetnega. V času bivše vlade in tudi bivših vlad je bila tod skoraj ne videna situacija. V bistvu res malo neodgovorno, glede na to, v kakšnih razmerah Slovenija trenutno je danes. Pričakuje se težka jesen, ne samo politična ampak tudi gospodarska in energetska. To je vsem jasno, tukaj se ni zgodilo nič, razen velikih besed. Vidimo tudi veliko disonanco med tem, kar je sedanji premier Golob govoril pred volitvami med tistimi dolgimi nastopi, ki jih najdete na youtubu in je oprostite kvasil neumnosti, kaj vse je obljubljal ta človek, kaj vse se bo zgodilo in to zelo hitro. A se zaenkrat ni zgodilo nič, razen enega detajlnega čiščenja političnih nasprotnikov po državnih in paradržavnih institucijah. Tukaj so naredili mogoče največ, z naskokom na RTV zanimivo, ki ga dejansko 90 odstotkih vsebinsko obvladujejo in očitno želijo imeti 100 odstotkov, sicer zaenkrat še niso uspeli. Verjetno bodo, ampak vidimo kam sedanja oblast, vsaj v tej ideološki špici usmerja svojo energijo, medtem ko problemi čakajo.«

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.