Slavi Košir
Marko Zupan
Meta Potočnik
Laris Gaiser (foto: Rok Mihevc)
Laris Gaiser | (foto: Rok Mihevc)

Dr. Gaiser presenečen, a hkrati pravi, da nam je Putin naredil veliko uslugo

24.02.2022, 20:58 Marta Jerebič

Številni analitiki niso verjeli, da bo ruski predsednik Vladimir Putin zares napadel Ukrajino. Med njimi je tudi geopolitični analitik dr. Laris Gaiser, ki meni, da je razvoj dogodkov današnjega dne onkraj geopolitične strateške logike. Zato je presenečen in žalosten. Pravi pa, da nam je Putin hkrati ob tem naredil veliko uslugo. Podaljšal je življenje EU in NATA, znova bo združil Zahod.

Po njegovih besedah je zelo čudno, da prvič po letu 1990 nimamo televizijskega pokritja napadov. Ne vemo točno, kaj se dogaja na terenu. »Mislim, da Putin ne želi, da gre v svet pogled, film napada, ker to ne bi bilo marketinško primerno. Je pa zelo čudno, zanimivo, skoraj bi rekel neverjetno, da iz Ukrajinske strani ne dobivamo jasnih sporočil, videoposnetkov. Verjetno bodo prišli v naslednjih urah.«

Z dr. Larisom Gaiserjem smo govorili o begunskem valu, dvigu cen surovin, katere države se bodo najbolj okoristile s to vojno. Vprašali smo ga tudi, ali obstaja tveganje, da se konflikt razširi oziroma vpliva na druge države, ob dejstvu, da je tudi npr. Bosna in Hercegovina sod smodnika.

Vabljeni k poslušanju pogovora.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet
Zaščita otroka v maternici (photo: Pixabay) Zaščita otroka v maternici (photo: Pixabay)

Za rešitev matere ni treba usmrtiti otroka

Zgodba hrvaške mamice, katere otroku so v 24. tednu nosečnosti odkrili tumor v glavi, ima zelo velik odmev v javnosti. Na Hrvaškem so ji splav zavrnili, opravila naj bi ga v Sloveniji.