Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Marjana DebevecMarjana Debevec
Zdravilni učinki Zemljine frekvence!? (foto: Arek Socha / Pixabay)
Zdravilni učinki Zemljine frekvence!? | (foto: Arek Socha / Pixabay)

Srčni utrip Zemlje – Zdravilna frekvenca!?

Sol in luč | 08.10.2021, 09:24 Tadej Sadar

Tokratni oddaji Sol in luč smo dali podnaslov, Popolna harmonija, glasba, ki zdravi – Schumannova resonanca ali "srčni utrip Zemlje".

Saj poznate zanimiv pojav, ko v manjšem prostoru z odmevom, v kopalnici, na primer, kakšen glas še posebej zabobni. Gre za resonančno frekvenco tega prostora, ki tako neko višino glasu izjemno ojači.

Takšno resonančno frekvenco ima tudi naš planet. Fizik Winfried Otto Schumann je to frekvenco pravilno izračunal že leta 1952 in šele kasnejše meritve so pokazale, da je imel tudi prav.

Frekvenca na kateri Zemlja »brni« je 7,83Hz, torej slabih osem nihajev na sekundo, kar je za človeški sluh sicer odločno premalo, ampak če frekvenco množimo s faktorjem 2, s tem ohranimo oktavo in s tem temelj. In na takšen temeljni ton smo posneli nekaj meditacij, ki smo jih objavili v oddaji.

V tokratni oddaji Sol in luč odkrivamo skrivnosti glasbe in tudi njene morebitne zdravilne učinke, ki jih v sebi skriva njena harmonija.

Po odkritju tega fenomena, so se mnogi znanstveniki začeli spraševati, ali in kako ta frekvenca vpliva na človeka. Ker je Hans Berger že leta 1924 odkril možganske valove, ki so presenetljivo blizu frekvenci Zemlje.

Alfa možganski valovi nihajo namreč v frekvenčnem območju med 8 in 12 Hz, so se mnogi upravičeno začeli spraševati kakšen vpliv ima ta »srčni utrip Zemlje« na človeka. Nekateri so šli celo tako daleč, da so frekvenco 7,83 Hz povezali s hipnozo, sugestibilnostjo, meditacijo in povečanjem človeških rastnih hormonov. Marsikaj od naštetega nima znanstvenih dokazov, nekatere raziskave pa so nedvoumno pokazale, da na človeka, ki je podvržen frekvenci Zemlje, to pozitivno vpliva.

 



Sol in luč
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Eva Golob (photo: ZSPM) Eva Golob (photo: ZSPM)

Eva Golob: Ponosni na podeželske korenine

»Vsako leto pripravimo zelo pester program skozi celo leto in številni naši dogodki so tradicionalni. Eden takih je državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki bo (danes) v Velikih Laščah potekal že ...