Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Zdravilni učinki Zemljine frekvence!? (foto: Arek Socha / Pixabay)
Zdravilni učinki Zemljine frekvence!? | (foto: Arek Socha / Pixabay)

Srčni utrip Zemlje – Zdravilna frekvenca!?

Sol in luč | 08.10.2021, 09:24 Tadej Sadar

Tokratni oddaji Sol in luč smo dali podnaslov, Popolna harmonija, glasba, ki zdravi – Schumannova resonanca ali "srčni utrip Zemlje".

Saj poznate zanimiv pojav, ko v manjšem prostoru z odmevom, v kopalnici, na primer, kakšen glas še posebej zabobni. Gre za resonančno frekvenco tega prostora, ki tako neko višino glasu izjemno ojači.

Takšno resonančno frekvenco ima tudi naš planet. Fizik Winfried Otto Schumann je to frekvenco pravilno izračunal že leta 1952 in šele kasnejše meritve so pokazale, da je imel tudi prav.

Frekvenca na kateri Zemlja »brni« je 7,83Hz, torej slabih osem nihajev na sekundo, kar je za človeški sluh sicer odločno premalo, ampak če frekvenco množimo s faktorjem 2, s tem ohranimo oktavo in s tem temelj. In na takšen temeljni ton smo posneli nekaj meditacij, ki smo jih objavili v oddaji.

V tokratni oddaji Sol in luč odkrivamo skrivnosti glasbe in tudi njene morebitne zdravilne učinke, ki jih v sebi skriva njena harmonija.

Po odkritju tega fenomena, so se mnogi znanstveniki začeli spraševati, ali in kako ta frekvenca vpliva na človeka. Ker je Hans Berger že leta 1924 odkril možganske valove, ki so presenetljivo blizu frekvenci Zemlje.

Alfa možganski valovi nihajo namreč v frekvenčnem območju med 8 in 12 Hz, so se mnogi upravičeno začeli spraševati kakšen vpliv ima ta »srčni utrip Zemlje« na človeka. Nekateri so šli celo tako daleč, da so frekvenco 7,83 Hz povezali s hipnozo, sugestibilnostjo, meditacijo in povečanjem človeških rastnih hormonov. Marsikaj od naštetega nima znanstvenih dokazov, nekatere raziskave pa so nedvoumno pokazale, da na človeka, ki je podvržen frekvenci Zemlje, to pozitivno vpliva.

 Sol in luč
Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar ) Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar )

VIDEO: Nekaj trenutkov si je vzel tudi za nas.

Slovenski misijonar Pedro Opeka nadaljuje z obiskom v domovini. Osrednji dogodek za vse, ki se želite srečati z njim, bo zvečer v Medvodah, prenašali ga bomo tudi na naši spletni strani. Opeko je ...

Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.

Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL) Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL)

Pismo za lepši dan

Ob Tednu Karitas spomnimo znova na projekte Mlade Karitas - young Caritas, ki odgovarjajo na različne potrebe ljudi. Miklavževi angelčki so večino daril že pomagali zbrati in zaviti, samo še ...