Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Slovenski kolesar Primož Roglič z družino. (foto: Nik Kranjec/STA)
Slovenski kolesar Primož Roglič z družino. | (foto: Nik Kranjec/STA)

SATIRA+: So res odkrili skrivnostno poživilo, ki ga uporablja Primož Roglič?

Novice | 07.09.2021, 22:25 Uredništvo Radia Ognjišče

»Po večdnevnem gledanju posnetkov nisem ničesar odkril. Ko pa sem pogledal celotne posnetke, tudi njegovega prihoda in obnašanja na cilju, se je ponavljal en in isti vzorec. Vedno je stopil k ženi in jo poljubil, nato je vzel v roke sina in ga objel.«

Tako je o ugotovitvah, ki naj bi jih zbral legendarni športni novinar David Walsh, že pred dnevi poročal satirični portal Mravljišče.

Poživilo res kmalu na prepovedanem seznamu?

»To normalen človek ne zmore. Moč, s katero potiska padala, je neverjetna. V povprečju tudi za več kot dvajset  odstotkov višja kot pri drugih odličnih kolesarjih,« naj bi ekskluzivno za Mravljišče svoje ugotovitve pojasnjeval večkrat nagrajeni novinar Sunday Timesa, ki še dodaja, da naj bi neuradno izvedel, da je protidopinška agencija že potrdila, da bo poživilo, ki ga je odkril pri Rogliču, uvrstila na seznam prepovedanih dopinških snovi v športu. Več podrobnosti in ozadje preberite na satiričnem portalu Mravljišču.

Preverjeno. To poživilo brez zadržka uporabljajo tudi radijski kolesarji!

Naj še dodamo, da tudi naši radijski kolesarji nestrpno čakajo jutrišnjega popoldneva, ko bodo lahko objeli svoje najbližje. Srečanje bo ob zaključku kolesarskega romanja, na blejskem otoku, predvidoma jutri ob 17.00.

Novice
Uporabljene plastenke (photo: Pixabay) Uporabljene plastenke (photo: Pixabay)

Res to potrebujem?

Praznujemo dan Zemlje – našega skupnega doma, kakor se večkrat izrazi papež Frančišek. Na svetovni in tudi slovenski ravni poteka več pobud, v katere naj bi bila vključena več kot milijarda ljudi ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.