Maja MorelaMaja Morela
Miha MočnikMiha Močnik
Tanja DominkoTanja Dominko
Lucy Grimble (feat. Bianca Rose) - live at Burgess Barn (foto: Youtube)
Lucy Grimble (feat. Bianca Rose) - live at Burgess Barn | (foto: Youtube)

Lucy Grimble in pesmi o Božji ljubezni

Ritem srca | 25.11.2020, 14:07 Andrej Jerman

Lucy Grimble prihaja iz Londona, kjer že dolga leta deluje kot voditeljica slavljenja in kantavtorica. Z glasbenim slavljenjem si želi ustvarjati trenutek in prostor v katerem se lahko ljudje srečajo z Božjo ljubeznijo. Izdala je že 5 albumov, zadnji, God’s Heart Explodes, je izšel pred dnevi, predstavili pa smo ga tudi v našem programu, v zadnji oddaji Ritem srca.

Prinaša novih 13 pesmi, ena izmed njih je tudi Spirit Of The Living God, ki je nastala kot molitev k Svetemu Duhu, za pomoč in navdih v vsakodnevnem življenju. V njej Lucy poje:

Živa voda,
Omehčaj mi srce
tam kjer je otopelo.

Sveti Ogenj,
sveti v moji duši,
vžgi mi strast,
kjer sem hladna.

Duh živega Boga,
padi name in me osveži.

(prosti prevod dela pesmi Spirit Of The Living God)

 Lucy Grimble - Spirit Of The Living God

 

Na ablumu se Lucy pri različnih pesmih za mikrofonom pridružijo Matt Redman pa Wayne Hernandez in Mitch Wong, pri nastanku nekaterih pesmi pa so sodelovali Casey Moore (Leeland), Jonathan Jay (Housefires) in Mark Alan Schoolmeesters (Common Hymnal). Tudi zato je to album, ki črpa iz različnih glasbenih vplivov in s tem na nek način tudi nakazuje raznolikost razumevanja hoje po poti vere.

Vabljeni, da sodobni krščanski glasbi prisluhnete tudi v našem avdio arhivu,
kjer so zbrane vse pretekle oddaje Ritem srca.

Pesem Goliath, v kateri je ob Lucy zapel tudi Mitch Wong, govoril o zgodbi Davida in Goljata. O majhnem fantu, ki je z božjo pomočjo premagal na pogled nepremagljivega velikana … In ta svetopisemska navezava je rdeča nit pesmi, v kateri nas Lucy Grimble spominja, da smo lahko z božjo pomočjo kos vsaki, še tako težki in obsežni bitki v našem življenju. 

Vse kar potrebujem je majhno seme vere,
ki je dovolj veliko, da premaga vsakega velikana.
Ni treba, da se bojim, v božjih rokah sem pogumna,
On me uči, kako premagam vsakega velikana …
tako bom zmagala nad svojim Goljatom.

(prosti prevod dela pesmi Goliath)

Lucy Grimble (feat. Mitch Wong) - Goliath

Jezus na križu tako Božjo ljubezen iz abstraktne misli ponese v težko in grobo resničnost ter nam izkaže najvišjo obliko ljubezni. Jezus na križu je norma ljubezni.

Lucy je izzid albuma pospremila z mislijo: “Bog je vseobsežen, brezmejen in nedoumljiv. S tem albumom sem si želela dotakniti različne izraze, čustva in izkušnje, ki sem jih sama doživela na svojem potovanju vere … in biti pri tem zares iskrena. To ni enozvočen album … Je album, ki poslušalca povabi, da ne glede na njegovo izhodišče razišče in se vpraša o svojem odnosu z Jezusom.”

In svojem odnosu do Boga poje tudi v pesmi Nothing Can Separate

To je kraj, kjer sem v resnici najdena,
o je kraj, kjer sem zares spoznana,
v Božjem srcu sem doma …
Nič naju ne more ločiti.

(prosti prevod dela pesmi Nothing Can Separate)

Lucy Grimble - Nothing Can Separate

 

O izbiri imena za album God’s Heart Explodes je Lucy zapisala: “Glavno sporočilo je, da je križ središče našega življenja. Božje srce, ki eksplodira je neposredna navezava na Božjo ljubezen, ki se tako jasno in neposredno izrazi na križu, kjer Jezus za vse nas umre v neznosnih bolečinah. Jezus na križu tako Božjo ljubezen iz abstraktne misli ponese v težko in grobo resničnost ter nam izkaže najvišjo obliko ljubezni. Jezus na križu je norma ljubezni. Ta album je potovanje razmišljanja o tej ljubezni, ki jo izkušamo ne samo skozi praznovanje in srečo, temveč tudi v trenutkih globoke bolečine in trpljenja.”

Lucy Grimble - God's Heart Explodes

 

Pesem My Whole Heart, je tretji duet na albumu v katerem ob Lucy zapoje Wayne Hernandez. V njej pa Lucy izrazi odločitev in izpoved popolne predanosti Njemu, ki je začetek vsega.

Naj moja predanost prevlada nad občutki,
rada bi bila tako močna kot zlato v ognju,
rada bi te izbrala, ne glede na razmere,
rada bi te ljubile, brez kompromisa.
Dajem Ti moje celo srce …

(prosti prevod dela pesmi My Whole Heart)

Lucy Grimble (feat. Wayne Hernandez) - My Whole Heart

Lucy Grimble
Lucy Grimble © Twitter

Ritem srca, Glasba
Prebivalci Hersona (photo: Caritas Spes) Prebivalci Hersona (photo: Caritas Spes)

Zakaj se Ukrajinci bojijo prihahajoče zime

Ruske sile so ponoči nad Ukrajino izstrelile več kot 40 brezpilotnih letalnikov iranske izdelave. Pred tem naj bi ukrajinska vojska pri Kačjem otoku v Črnem morju sestrelila ruski bombnik Su-24. ...

Covid-19 bo očitno postal naš sezonski spremljevalec (photo: Pexels / Edward Jenner) Covid-19 bo očitno postal naš sezonski spremljevalec (photo: Pexels / Edward Jenner)

Petina okužb je covid-19

Petina okužb, ki so v porastu v teh zimskih tednih, je covid-19. Tako je v oddaji Svetovalnica opozorila družinska zdravnica iz Zdravstvenega doma Ljubljana dr. Jarmila Trček Breznikar, ki je ...