Rok MihevcRok Mihevc
Skupina Erosi, Vili Resnik in Ivan Hudnik (foto: Rok Mihevc)
Skupina Erosi, Vili Resnik in Ivan Hudnik | (foto: Rok Mihevc)

VIDEO: Pesem, ki združuje generacije

Pozitiva | 18.09.2020, 09:19 Rok Mihevc

V glasbi ni meja in ni generacijskih razlik. Tako bi lahko povzeli sporočilo nove pesmi »Moja generacija«, ki je združila skupino Erosi in glasbenika Vilija Resnika. Gostili smo jih v našem studio in fantje so se pošalili, da so se, kljub temu, da je Vili Resnik generacija njihovih tastov, super ujeli.

Vilija Resnika poznamo, v svoji karieri je že marsikaj zapel, od težkega rocka do komercialnih pesmi, zato mu drugačen stil glasbe ni tuj. »Vesel sem, da je pesem drugačna, verjetno so me ljudje pričakovali v starem stilu, a mislim, da je treba kdaj narediti tudi pesmi, ki bodo ostale za več generacij. To je pesem, ki povezuje in je takšna v teh aktualnih časih še kako pomembna. Če bi bili Slovenci bolj složni in bi držali skupaj, bi bili strašno dobri.«

Tudi Erosi so veseli, da se generacije križajo med seboj. »Veseli smo, da sodelujemo s takšno legendo slovenske glasbe kot je Vili. Z njim smo se spoznali preko avtorja besedila Roka Lunačka, ki je prispeval tudi melodijo. Vili je tako razigran kot vsi štirje Erosi skupaj, ta energija nas gor drži.«

Predstavitev nove pesmi
Predstavitev nove pesmi Moja generacija © Rok Mihevc



Pozitiva, Glasba
Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...